Domein
Categorie

Feest van de Techniek 2016 bereikt meer dan 1000 scholieren

Van drones en 3D-scans tot de werking van een elektriciteitskast en een gasleiding: het Feest van de Techniek 2016! Gedurende deze week ervoeren meer dan 1000 eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen de brede toepassingen van techniek. Meer dan 30 bedrijven verzorgden workshops en rondleidingen op Industrieterrein Lage Weide.

Meer dan 200 scholieren programmeerden een online game en namen een zelfgemaakt dockingstation voor hun telefoon mee naar huis. Ook de nieuwste technologie mocht niet ontbreken; scholieren maakten kennis met de toepassingen van een drone én mochten de drone zelfs even besturen. 

Kijkje in de keuken

Industrieterrein Lage Weide was een week lang het toneel van het Feest van de Techniek. Bedrijven zoals Ziggo, Eneco, Hema, Strukton, van Heezik, UW, Oskam en Stamhuis gaven een kijkje in hun keuken om scholieren enthousiast te maken een technische (vervolg)opleiding te kiezen. 

Pim van den Berg, Gedeputeerde van de Provincie Utrecht, opende de week feestelijk. Met zijn achtergrond in techniek benadrukte hij allereerst het belang van technische opleidingen en schoof hij vervolgens zelf aan bij meerdere workshops.

Techniek ervaren

Van het programmeren van online games en het besturen van een drone tot aan het bouwen van een eigen dockingstation en het monteren van een waterleiding; tijdens het Feest van het Techniek gebeurde dit allemaal.

Jeroen Kreijkamp, wethouder Onderwijs van de Gemeente Utrecht, sloot de week vrijdagmiddag feestelijk af. Drie leerlingen van het MAVO TIEN college boden hem een zelf gemonteerd metalen telefoonstandaard aan. Namens de Industrievereniging Lage Weide dankte Talitha van den Elst alle deelnemers en organisatoren voor hun inzet. “Laten we met zijn allen zien, dat techniek toekomst heeft en volop kansen biedt aan jong talent”. Het Feest van de Techniek zal volgend jaar weer plaatsvinden van 6 t/m 11 november 2017. Meer informatie is te vinden op de website van het Feest van de Techniek.

Over het Feest van de Techniek

Het Feest van de Techniek is bedoeld om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen. Deze kennismaking met techniek helpt leerlingen op positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Hiervoor hebben het ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, Installatiewerk Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Industrievereniging Lage Weide de handen ineengeslagen.

ROC Midden Nederland bundelde een aantal Tweets over het Feest van de Techniek om een impressie te geven van de week. Het feest vergaarde de aandacht van onder andere RTV Utrecht en de Telegraaf.

Ramses de Groot

Ramses de Groot is domeinmanager Human Capital Agenda bij Economic Board Utrecht.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58