Domein
Categorie

Genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

De genomineerden voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 zijn bekend. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. Dinsdag 23 januari is Psynet tijdens de WeHealth Week verkozen tot de inzending namens regio Utrecht voor de nationale Zorginnovatieprijs 2018. Op 15 maart vindt de landelijke finale plaats tijdens het Health Valley Event.

Genomineerden

Tot 15 maart kunt u uw stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dezelfde dag wordt zowel de winnaar van de publieksprijs als van de vakjuryprijs bekend gemaakt tijdens het Health Valley Event.

De tien genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

De Röntgendokters - Regio Noord-Brabant (west), Zeeland
CloudCuddle – Regio Zuid-Holland
CRDL (Cradle) – Regio Limburg
Psynet – Regio Utrecht
Abena Nova – Regio Noord-Brabant (Oost)
Hem-Col – Regio Noord-Holland, Flevoland
OSAsense – Regio Overijssel
FluidBalance – Regio Groningen, Friesland, Drenthe
MS sherpa – Regio Gelderland
Wanderwatch - Wildcard

Regio inzending Psynet

PsyNet is een initiatief van het UMC Utrecht Hersencentrum, huisartsen in Utrecht, Altrecht, Lister, Victas Verslavingszorg en Buurtteams Utrecht. In PsyNet heeft iedere (psychiatrische) cliënt zijn eigen digitale dossier. De cliënt kan zelf betrokken hulpverleners, formeel én informeel, vragen om deel te nemen. Zo heeft de cliënt in één oogopslag een overzicht van zijn (zorg-)netwerk. In de beveiligde omgeving stemmen zij af welke zorg door wie op welk moment het best passend is.

Over de Zorginnovatieprijs

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen.  De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken.

Dit jaar wordt er zowel een vakjuryprijs als een publieksprijs uitgereikt.

  • De winnaar van de vakjuryprijs ontvangt een geldprijs van € 10.000.
  • De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldprijs van € 5.000.

Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen. De winnaar wordt 15 maart bekend gemaakt.

Economic Board Utrecht is partner van Zorginnovatie.nl.

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548