Domein
Thema
  • Innovatieve interventies
Initiatief
Categorie

Genomineerden regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

De genomineerden voor de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 zijn bekend. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De bekendmaking van de Utrechtse nominatie voor de Nationale Zorginnovatieprijs vindt plaats tijdens het event ‘Scaling Up: Van E-health naar We-health’ op dinsdag 23 januari.

De winnaar van de regionale voorronde wordt bepaald door een jury en gaat door naar de landelijke finale op 15 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen. De finalisten maken kans op €10.000,- voor de vakjuryprijs of € 5.000,- voor de publieksprijs.

 De tien genomineerden voor de regionale voorronde regio Utrecht zijn (in alfabetische volgorde):

ABCDate.nl

ABCDate.nl stimuleert de participatie en emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking. De kans op liefde, vriendschap en geluk binnen een veilig en duurzaam ecosysteem van slimme technologie, begeleiding, training en nazorg wordt vergroot. Lees meer over ABCDate.nl.

ArthroSave’s KneeReviver

De KneeReviver regenereert een versleten kniegewricht. Met de KneeReviver is een gewrichtsparende behandeling mogelijk geworden, waarbij het beschadigde kniegewricht herstelt en het plaatsen van een knieprothese met minstens 5-10 jaar wordt uitgesteld. Lees meer over ArthroSave's KneeReviver.

BeterDichtbij

Naast de bestaande controleafspraak in het ziekenhuis zelf zitten veel patiënten vaak nog met allerlei kleine vragen tussendoor die in het dagelijkse leven voor hun net het verschil kunnen maken. Via BeterDichtbij is het mogelijk een persoonlijke vraag stellen aan het ziekenhuis of arts. Lees meer over DichtBij.

Blogboek

Met Blogboek komt alle bestaande communicatie en informatie samen. In beheer van de (wettelijk vertegenwoordiger van de) cliënt, zodat de privacy goed geborgd is. Vanuit het plan van aanpak wordt de voortgang per doel bijgehouden samen met alle mensen die hierbij betrokken zijn. Lees meer over Blogboek.

Care&Culture Koor

In het Care&Culture koor staan muzikale ontmoetingen en een intergenerationele dialoog centraal.  Om het levensgeluk van nog meer mensen te vergroten, werkelijk contact te maken en daarmee eenzaamheid te doorbreken, is de ambitie om dit koor landelijk- en zorgbreed uit te rollen en daarmee impact te maken. Lees meer over Care&Culture Koor.

Cliënten helpen cliënten

De "Cliënten helpen cliënten" helpdesk is een manier om te voorzien in de behoefte aan eindgebruikersondersteuning bij technische innovaties in de zorg. Met als uiteindelijk doel de cliënten zo zelfstandig en gelukkig mogelijk te laten leven, mét de daarvoor benodigde ondersteunende zorgtechnologie. Lees meer over Cliënten helpen cliënten.

Fit for the Floor

Fit for the Floor richt zich specifiek op vrouwen die weer terug willen keren in hun sport zoals zij dit ook deden voor de zwangerschap. Een app waarbinnen zij naast hun sport, hun doelen kunnen aangeven zodat hier met een stapsgewijs oefenprogramma steeds sport specifieker naartoe kan worden gewerkt. Lees meer over Fit for the Floor.

Improve

Improve is een platform voor patiënten en artsen om veilig en vertrouwd met elkaar te kunnen communiceren op gebied van voorbereiding polibezoek, Patient Reported Outcome Measures (PROMs) en Patient Reported Experience Measures (PREMs). Lees meer over Improve.

PijnZorg MNI

Met deze vorm van Neurosimulaite kan een patiënt of mantelzorger dit thuis uitvoeren. Na een traject bij een gespecialiseerd therapeut (BIG) wordt een apparaatje thuis gegeven en met 8 minuten gebruik per dag is de ATP spiegel zodanig verhoogd dat de reuma onderdrukt wordt. Lees meer over PijnZorg MNI.

PsyNet

PsyNet heeft iedere (psychiatrische) cliënt zijn eigen digitale dossier. De cliënt kan zelf betrokken hulpverleners (formeel én informeel) vragen om deel te nemen. Zo heeft de cliënt in één oogopslag een overzicht van zijn (zorg)netwerk. In de beveiligde omgeving stemmen zij af welke zorg door wie op welk moment het best passend is. Lees meer over PsyNet.

 

Regionale voorronde

De regionale voorronde vindt plaats tijdens 'Scaling up: van E-Health naar We-health'. Tijdens het event wordt het podium gegeven aan ondernemers en bedrijven die met hun innovatie betekenis aan de zorgmarkt hebben weten te geven en die het belang laten zien van 'patient included' innoveren. Naast de bekendmaking van de Utrechtse nominatie voor de Nationale Zorginnovatiepijs 2018, zijn er presentaties te zien van onder andere Physitrack, de Utrechtse nominatie voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017. 

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Meld u hier aan voor het event 'Scaling up: van E-Health naar We-health' en dus ook voor de bekendmaking van de regionale finalist voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. 

 

 

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548