Eerste introductiedag voor nieuwkomers in de Utrecht Region

Donderdag 30 november vond de eerste Utrecht Region introductiedag plaats. De International Talent Community Utrecht Region organiseert samen met haar partners introductiedagen om internationale nieuwkomers in de regio een warm welkom te geven. Een dag vol trainingen die hen helpen bij het wonen, leven en werken in de regio Utrecht.

De introductiedag was voor een kleine groep recent aangekomen internationale werknemers van de Rabobank. De deelnemers hadden een vol programma met trainingen over bijvoorbeeld cultural awareness, survival Dutch, housing in the Utrecht Region. De dag eindigde met een stadstour door de stad Utrecht. 

De deelnemers maakten kennis met de Nederlandse taal en gewoontes. Hoe spreek je af met Nederlandse vrienden, is het normaal dat je dat al minstens drie weken van te voren plant? Wat is de werkcultuur in Nederland? Hoe zit het met een woning huren of kopen? Al deze en andere vragen werden beantwoord tijdens de trainingen. Aan het einde van de dag gingen de deelnemers naar huis met nieuwe sociale contacten en meer inzicht in de Nederlandse cultuur en de Utrechtse regio.

Ook een introductiedag voor uw internationale medewerkers?  

Heeft u net zoals de Rabobank veel internationale medewerkers in dienst? En wilt u ze helpen om goed voorbereid aan de slag te gaan in de Utrechtse Regio? Bekijk dan de brochure van ITCU voor de mogelijkheden of neem contact op met Tessa Wapstra via ITC@economicboardutrecht.nl.

De introductiedag is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Expat Mortgages, ACCESSKIT Intercultural Professionals, Babel en International Talent Community Utrecht Region (ITCU).

 

Tessa Wapstra

Tessa Wapstra is projectcoƶrdinator van de International Talent Community Utrecht Region.

06-16695558 06-16695558