Domein
Categorie

Het Groene Peloton

Energiebesparing, groene mobiliteit en duurzame energieopwekking staan bij veel ondernemers op de agenda. Het evenement ‘Het Groene Peloton’ biedt u kansen om hiermee aan de slag te gaan op een nieuwe manier.

Het evenement Het Groene Peloton vindt plaats op 18 juni 2015, in aanloop naar het Grand Depart van de Tour de France. Het evenement wordt georganiseerd door de Gemeente Utrecht in samenwerking met Economic Board Utrecht, Utrecht Inc, Zienergie en NMU.

Bij dit evenement wordt op feestelijke wijze aandacht gegeven aan inzet en initiatief van bedrijven en bewoners op het gebied van energiebesparing, groene mobiliteit en/of duurzame energieopwekking in Utrecht en omstreken.

Het event bestaat uit drie hoofdonderdelen, namelijk de DragonsDen, de MKB MVO-prijs Utrecht 2015 en de Groene Peloton Troffee 2015.

De DragonsDen

Deelname aan de DragonsDen houdt in dat vertegenwoordiging van uw bedrijf deelneemt aan het panel, en dat u als bedrijf bereid bent uiteindelijk een overeenkomst aan te gaan met een jong innovatief bedrijf om uw energievraagstuk aan te pakken.

Interessante innoverende startups pitchen voor dit panel van gevestigde bedrijven hun vernieuwende product op het gebied van energiebesparing, groene mobiliteit en/of duurzame energieopwekking. U jureert de voorstellen en selecteert het beste idee voor een opdracht. De startups met de hoogste scores krijgen de kans om bij u of een van de andere bedrijven in het panel uiteindelijk een daadwerkelijke opdracht te verdienen. De beloning bij deze DragonsDen is niet een investering, maar juist concrete opdrachtverlening.

U ontvangt:

  • De uitnodiging om bij te dragen aan een uniek evenement
  • Een concrete bijdrage aan uw ambitie om uw bedrijf te verduurzamen op het gebied van mobiliteit, isolatie en energieopwekking.  
  • Exposure en podium via het evenement het Groene Peloton en de communicatie daar omheen.
  • Uitbreiding van uw netwerk in een feestelijke setting.

Heeft u interesse in deelname aan de DragonsDen, of heeft u aanvullende vragen, neem dan contact op met Anneke Vonk Noordegraaf. Telefoon 06 2829 7355, of via email a.vonk.noordegraaf@utrecht.nl

MKB MVO-prijs Utrecht 2015

Is uw bedrijf koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Geef uw bedrijf dan op voor de MVO-prijs Utrecht 2015. Zo laat u zien wat uw bedrijf doet aan MVO en bent u een voorbeeld voor anderen! Na een publieksstemming, selecteert een deskundige jury de winnaar die tijdens het evenement Het Groene Peloton de MVO-prijs krijgt uitgereikt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn de koplopers in hun sector. De MVO-prijs Utrecht beloont Utrechtse ondernemers die een voortrekkersrol in MVO nemen en zet andere vooruitstrevende verantwoorde ondernemers in het zonnetje. Voor meer informatie en inschrijving gaat u naar www.mvoprijs.nl

Groene Peloton Trofee 2015

Utrecht werkt hard aan realisatie van een klimaatneutrale stad in 2030. Dit kan alleen met inzet van bedrijven én bewoners in de stad. Een klimaatneutraal Utrecht maken we samen. Het is een groen peloton dat duurzaam Utrecht in beweging brengt. Wie zijn de inspirerende Utrechters in het Groene Peloton? Welke Utrechter is volgens u onmisbaar in de koers naar een klimaatneutraal Utrecht in 2030?

De Groene Peloton Trofee is bedoeld om aandacht te geven aan bewoners die actief bijdragen aan verduurzaming van de stad Utrecht. Ze hebben vernieuwende initiatieven gestart op het gebied van energiebesparing, groene energieopwekking en CO2-reductie in de stad. Ze hebben anderen geïnspireerd, in beweging gebracht, of hebben op een andere manier iets bijzonders gedaan, dat ons helpt een klimaatneutraal Utrecht te bereiken. In maart volgt een uitnodiging op de website om bewoners te nomineren voor deze prijs.

Wilt u deelnemen in een van de onderdelen of heeft u vragen, neem dan contact op met Anneke Vonk Noordegraaf. Telefoon 06 2829 7355, of via email a.vonk.noordegraaf@utrecht.nl

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256