Categorie

Jaaroverzicht: meest gelezen berichten van 2019

Het naderende einde van het jaar gaat natuurlijk gepaard met jaaroverzichten en lijsten. Zo ook bij de EBU. Met veel plezier delen we het jaaroverzicht van onze meest gelezen nieuwsberichten in 2019. Met onderaan dit bericht op nummer 1 het meest gelezen bericht. Zitten er voor u nieuwe berichten bij in dit overzicht? Vergeet dan niet u aan te melden voor de EBU Nieuwsbrief en blijf ook in 2020 op de hoogte van het laatste nieuws.

10. Voor bruikbaar gebruikt bouwmateriaal ga je naar Buurman Utrecht

3 juli 2019

Heel Utrecht heeft er een Buurman bij. Bianca Ernst wil met partners Charlotte Ernst en Simone Tenda hergebruik van bouwmaterialen het nieuwe normaal maken. Daarom ontwikkelden zij een Utrechtse variant van het Rotterdamse initiatief Buurman. Op het Hof van Cartesius is nu een werkplaats te vinden.

Lees het hele bericht

 

9. 10% Nederlands snelst groeiende bedrijven komt uit provincie Utrecht

23 april 2018

De provincie Utrecht is in de Top 250 Groeibedrijven 2018 goed vertegenwoordigd. 24 bedrijven uit de lijst van 250 zijn gevestigd in de provincie, oftewel ongeveer 10%. De provincie Utrecht scoort een vierde plek als het gaat om de meeste groeibedrijven in de Top 250. Van de 24 Utrechtse bedrijven uit de lijst, heeft één bedrijf zich in de top 10 groeibedrijven weten te plaatsen: Bol.com staat op een negende positie. Bij het Utrechtse bedrijf zijn 533 banen bijgekomen in de periode 2014-2017. Dat is een groei van 20% van het totale werknemersbestand.

Lees het hele bericht 

 

8. Gezamelijke inspanningen werpen vruchten af

8 juli 2019

De instroom bij zorgopleidingen in de regio Utrecht neemt toe. Dat is goed nieuws; de collectieve inspanningen werpen vruchten af. Stageplaatsen, ziekteverzuim en uitstroom verdienen aandacht.

Lees het hele bericht

 

7. Fotoverslag: dit was het Utrecht Region Get Connected jaarcongres 2019

15 oktober 2019

Donderdag 10 oktober vond het Utrecht Region Get Connected jaarcongres plaats in Stadion Galgenwaard, Utrecht. Een regionaal festival met een programma vol inspiratie, creatie, samenwerken en ontmoeten. In een vijftigtal sessies die wij met onze partners organiseerden in festivalstijl kwamen (regionale) ontwikkelingen aan de orde binnen de thema’s slimme en gezonde steden en dorpen, circulaire economie, human capital agenda, internationalisering, financiering en de opgaves van Health Hub Utrecht. Op vijf 'pleinen' kon u zich laten inspireren in de vorm van sessies, discussietafels of op de beursvloer.

Lees het hele bericht

 

6. Jan Snel levert modulaire gebouwen met uitstraling en comfort

25 april 2019

Een modulair bouwbedrijf. Dat is Jan Snel. In de fabriek worden units gemaakt, die met eigen transport naar een gewenste locatie worden gebracht waar ze worden afgemonteerd tot tijdelijke of permanente huisvesting. Hoe het bedrijf hiertoe kwam, wat de voordelen zijn en welke (circulaire) ambities het bedrijf heeft, wordt toegelicht door Wendy van Duijnhoven, Marketing & Communicatie Manager van het bedrijf.

Lees het hele bericht

 

5. Verduurzaming VvE’s: binnen 1,5 jaar van pilot naar schaalbaar instrumentarium

28 maart 2019

Bijna 1,2 van de in totaal 7 miljoen woningeigenaren in Nederland zijn verbonden aan een VvE (Vereniging van Eigenaren). Het energieverbruik maakt ongeveer 20% uit van de totale CO2 uitstoot in Nederland. Als deze woningeigenaren hun woning grondig willen verduurzamen, lopen zij echter tegen veel uitdagingen aan. Zo vormen financiering en het complexe proces dat vervolgens doorlopen moet worden twee belangrijke obstakels.

Lees het hele bericht

 

4. 'Prachtige woning, maar u leeft hier wel 1,5 jaar korter'

2 april 2019

Tijdens de Expertsessie op 12 maart bij de Economic Board Utrecht sprak Onno Dwars, directeur bij Ballast Nedam Development, over gezonde verstedelijking. Kijken we naar hoe gezond een leefomgeving is? En hoe pak je stedelijke problematiek op een innovatieve manier aan? 

Lees hier de hele blog 

 

3. Omgevingstrends en SWOT-analyse Utrecht 2016

De provincie Utrecht heeft, met zijn diverse economie, jonge bevolking, cluster van kennisinstellingen en centrale ligging, een goede aansluiting op innovatiekansen. Wel is de arbeidsmarkt kwetsbaar door het grote aandeel kennisintensieve diensten met een administratief karakter. De voortschrijdende digitalisering van alle productieketens biedt enerzijds kansen voor IT-bedrijven in de regio maar gaat anderzijds hoge eisen stellen aan de beroepsbevolking. Dat zijn enkele conclusies uit de publicatie Omgevingstrends en SWOT-analyse van het Overleg Regionaal-Economisch Onderzoek (OREO) Utrecht.

Lees hier het hele bericht

 

2. Handleiding Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap 

7 mei 2019

Er is nog weinig inzicht in de milieu-impact van hergebruik van materiaal en elementen ten opzichte van de inzet van nieuw materiaal. Superuse Studios heeft hier in specifieke projecten onderzoek naar gedaan en ontwikkelde een formule die zeer de moeite van het bespreken, delen en toepassen waard is. De handleiding is gebaseerd op drie gerealiseerde praktijkcases uit de provincie Utrecht en geeft inzicht in beschikbaarheid en toepasbaarheid van gebruikte materialen. Daarnaast biedt het een concreet stappenplan hoe te komen tot een materiaal gedreven bouwproject.

Download de handleiding

 

1. Revolutionaire bypass-technologie: maak kennis met AMT Medical

18 januari 2019

Met de nieuwe Elana Heart technologie wil de Utrechtse life-sciences ondernemer Rutger Tulleken ingrijpende bypassoperaties eenvoudiger en veiliger maken. “Zo’n open borstkas is totaal niet meer van deze tijd.”

Lees hier het hele bericht

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de EBU nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws gerelateerd aan de EBU domeinen, thema's en initiatieven. Ook houden we u op de hoogte van economisch nieuws uit de regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gehouden worden?

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58