Domeinen
Categorie

Innoveren met het onderwijs met de Utrecht Challenge Alliantie

Design sprints, hackathons; er zijn allerlei manieren om aan innovatieve oplossingen te komen. Maar hoe werkt dat met de grotere vraagstukken waar bedrijven en publieke organisaties mee te maken hebben? Denk aan de veranderende samenleving, klimaatverandering, de digitale transitie. Hiervoor organiseert de Utrecht Challenge Alliantie met bedrijven en onderwijsinstellingen samen challenges: kortere en langere innovatietrajecten waarbij interdisciplinaire teams aan oplossingen werken voor deze vraagstukken.

De Utrecht Challenge Alliantie organiseert in november 2019 samen met Economic Board Utrecht en verschillende organisaties in de regio Utrecht de Utrecht Mobility Challenge.

Utrecht is een groeiende regio en het centrale vervoersknooppunt van Nederland. Maar met de toenemende drukte op weg en spoor, het stikstofbesluit en de duurzame ambities van de regio, zullen we richting de toekomst anders met mobiliteit om moeten gaan wil de regio nog bereikbaar blijven. Tijdens deze challenge gaan 10 teams van studenten van Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland en Universiteit Utrecht, samen met medewerkers van betrokken organisaties, op zoek naar innovatieve oplossingen om regio Utrecht ook in de toekomst nog bereikbaar te houden.

Utrecht Region Get Connected jaarcongres

Tijdens de sessie: Innoveren met het onderwijs met de Utrecht Challenge Alliantie op het Utrecht Region Get Connected jaar congres kwam aan bod hoe er in deze challenges te werk wordt gegaan, aan de hand van twee voorbeelden rond gezondheid en mobiliteit. Welke uitdagingen in de regio Utrecht kunnen we nog aanpakken in de toekomst en hoe kunt u als bedrijf daarbij betrokken zijn? 

Meer weten? 

Bent u benieuwd naar de achtergrond van de Utrecht Mobility Challenge of geïnteresseerd om met uw organisatie deel te nemen? Neem dan contact op.

Kijk voor meer informatie ook op www.utrechtchallengealliantie.nl.

 

Ramses de Groot

Ramses de Groot is domeinmanager Human Capital Agenda bij Economic Board Utrecht.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58