Domein
Thema
  • Innovatieve interventies
Initiatief
Categorie

Inschrijving Nationale Zorginnovatieprijs 2019 geopend

Ontwikkelt u een innovatie voor de zorg- of welzijnssector? En bevindt uw product of dienst zich in de opschalingsfase? Schrijf u dan nu in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2019.

Win in totaal € 15.000

Op 14 maart 2019 wordt de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 uitgereikt op het Health Valley Event. Een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase.

De winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 ontvangt:

  • Een geldbedrag ter waarde van in totaal € 15.000,- (€ 10.000,- voor de vakjuryprijs en € 5.000,- voor de publieksprijs).
  • Finalisten krijgen gratis toegang en stand op het Health Valley Event.
  • Professionele begeleiding bij verdere ontwikkeling van je innovatie.
  • Toegang tot het netwerk van ZorgInnovatie.

Een fantastische kans voor scale-ups  om de ontwikkeling van hun innovatie te versnellen.

Schrijf u in voor 31 december

De inschrijving voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 is geopend en innovaties kunnen zich inschrijven tot eind dit jaar: op 31 december sluit de inschrijving.

In januari worden de regionale voorrondes gehouden. De regionale innovatienetwerken die aangesloten zijn bij Zorginnovatie.nl selecteren daarin de meest veelbelovende innovatie uit hun regio. Dit levert 10 genomineerden op voor de Nationale Zorginnovatieprijs. Deze 10 genomineerden gaan door naar de finale op 14 maart 2019.

Psynet

Vorig jaar vertegenwoordigde Psynet de regio Utrecht tijdens de landelijke finale. Psynet biedt een veilig digitaal platform voor efficiënte, directe communicatie tussen de psychiatrische cliënt en zijn (zorg)netwerk.

PsyNet is een initiatief van het UMC Utrecht Hersencentrum, huisartsen in Utrecht, Altrecht, Lister, Victas Verslavingszorg en Buurtteams Utrecht. In PsyNet heeft iedere (psychiatrische) cliënt zijn eigen digitale dossier. De cliënt kan zelf betrokken hulpverleners,formeel én informeel, vragen om deel te nemen. Zo heeft de cliënt in één oogopslag een overzicht van zijn (zorg-)netwerk. In de beveiligde omgeving stemmen zij af welke zorg door wie op welk moment het best passend is.

Vakjury en publieksjury

Na de bekendmaking van de shortlist in februari, kunnen genomineerden campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen van het publiek voor zich te winnen. De innovatie met de meeste stemmen, wint de publieksprijs. Een vakjury zal zich ook buigen over de genomineerden en hen inhoudelijk beoordelen. De namen van de leden van de vakjury worden later bekend gemaakt.

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De Nationale Zorginnovatieprijs wordt in 2018 voor de derde keer uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op het Health Valley Event.

Schrijf u nu in

Voor meer informatie over de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 en voor het aanmelden, kunt u terecht op de website van ZorgInnovatie.nl.

EBU is actief als partner binnen Zorginnovatie Nederland en heeft bijgedragen aan de oprichting van zorginnovatie.nl. Zorginnovatie.nl is een community voor cocreatie van innovaties in zorg en welzijn. Jaarlijks wordt de landelijke Zorginnovatieprijs uitgereikt aan voor de beste zorginnovatie van het jaar.

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548