Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

Intensieve samenwerking Groupe Renault en Utrecht Region op EV-gebied

  • Innovatieve samenwerkingsverbanden op EV-gebied in Utrecht
  • Utrecht 'living lab' voor Renault

Vrijdag 10 november verzamelde een belangrijke delegatie van Renault zich in Lombok, Utrecht, om de innovatieve samenwerking met We Drive Solar en de gemeente Utrecht te presenteren. Deze samenwerking versterkt de rol van Groupe Renault als Europees marktleider op het gebied van elektrisch rijden.

We Drive Solar

Met We Drive Solar wordt gewerkt aan een leefbare binnenstad, duurzame mobiliteit en duurzame energie. In de wijk Lombok worden dertig elektrische Renault ZOE deelauto’s ingezet. Alle benodigde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. Het doel is om het deelautoprogramma verder te ontwikkelen en tegen het einde van 2018 honderd ZOE deelauto’s beschikbaar te hebben in Utrecht. Dit project is voor Renault een belangrijk ‘living lab’ voor kennisvergaring.

Met We Drive Solar wordt voortgebouwd op het succes van de eerste zongestuurde bidirectionele laadpaal die kan laden èn ontladen. Het consortium Smart Solar Charging met o.a. Stedin, de gemeente Utrecht, GE, Vidyn, Last Mile Solutions, Economic Board Utrecht, Elaad en Jedlix, zet onder leiding van LomboXnet de elektrische auto’s in als lokale energieopslag van zonne-energie. Autobatterijen inzetten voor de opslag van zon en wind, versnelt de transitie naar een schoon energiesysteem.

Lees het hele bericht van Renault

Naar de website van We Drive Solar

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256