Domein
Categorie

Learned: sociaal netwerk voor het monitoren en ontwikkelen van professionele vaardigheden

Joost Kuijf, een van de oprichters van Learned uit Utrecht, over de onderneming: “Learned is een sociaal netwerk voor professionals om de vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen voor hun huidige en toekomstige banen. Voor bedrijven moderniseren wij de processen van het monitoren en beoordelen van werknemers. De tijd die HR-managers zo overhouden kan besteed worden aan het coachen van de werknemers. Zo houden bedrijven goede mensen langer binnen”.

Voor werkgevers

Via Learned kosten volgens Kuijf het voeren van coaching gesprekken, het vragen van feedback en het selecteren van opleidingsmogelijkheden minder tijd. De software vervangt vaak inefficiënte Word en Excel documenten die nog steeds veel gebruikt worden. Op deze manier besparen bedrijven veel tijd en kunnen zij deze tijd herinvesteren in de productiviteit en betrokkenheid van hun medewerkers: “Alle bedrijven doen vandaag de dag al veel aan coaching, maar veel nog op een ouderwetse manier. Dat kost onnodig veel tijd! Momenteel helpen wij al meer dan 30 bedrijven met hun tijd beter te besteden door hun performance management te moderniseren”.

Voor werknemers

Voor werknemers is het grote voordeel van Learned dat zij in de lead zijn van hun eigen ontwikkeling en ook eigenaar zijn van hun data. Ze kunnen hun profiel zo meenemen naar een andere werkgever. Het gaat natuurlijk ook om hun ontwikkeling. Die stopt niet na een overstap naar een nieuwe werkgever. Dat klinkt logisch, maar is nu nog niet zo geregeld”. Dat was ook de reden waarom Kuijf samen met een broer in 2018 Learned is gestart.
 

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de EBU nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates en uitnodigingen voor relevante events en bijeenkomsten.

Aanmelden


Persoonlijke frustratie

Het startpunt was onze persoonlijke frustratie over de te traditionele benaderring van persoonlijke ontwikkeling én het geloof dat het echt veel slimmer moet kunnen. We zijn toen software gaan onderzoeken voor ondersteuning. Maar veel software richt zich alleen op feedback vragen. Dat is belangrijk, maar er is meer nodig. Een ander deel van de software was meer een HR-feestje voor management. De medewerker is daarin geen eigenaar van zijn eigen ontwikkeling”.  Na een weekend waarin hier intensief over werd nagedacht en gepraat, besloten de broers om aan de slag te gaan met een soort gratis LinkedIn, waarin mensen een profiel kunnen aanmaken en waarin zij digitaal hun ontwikkeling kunnen bijhouden, aan hun skills passport kunnen werken.

Valideren en Incuberen

We hebben ons idee vervolgens gevalideerd door veel gesprekken te voeren met bijvoorbeeld HR-managers. Die reageerden enthousiast. Maar het opzetten van zo’n platform is geen hobby-project dat je ernaast doet in de weekenden. We hebben toen onze banen opgezegd en hebben contact gezocht met UtrechtInc en aan (de pre-incubator) Garage meegedaan. De keuze voor Utrecht was snel gemaakt. Niet alleen, omdat we er wonen en op de fiets naar kantoor kunnen, maar juist ook, omdat UtrechtInc als Incubator zo goed bekend staat. Daar hebben we geen spijt van. We zijn goed geholpen en zitten nog altijd goed op het Utrecht Science Park”. Ook broer nummer drie heeft zich inmiddels bij Learned gevoegd en ook heeft Learned een commercieel directeur aangetrokken. Het technisch team zit nu nog remote, maar er zijn plannen om de techniek ook deels intern te halen. Daarnaast zal het team door groei van het bedrijf zich uitbreiden voor bijvoorbeeld customer succes.

Sociaal netwerk

Op 1 november 2019 is ons ons gratis consumentenplatform live. Het is gratis voor professionals. Met Learned willen we zoveel mogelijk professionals helpen die tegen hetzelfde probleem aanliepen als wij in 2017! Voor hen wordt het echt een sociaal netwerk. Zij kunnen met hun eigen netwerk, zoals collega’s, oud-collega’s, oud-studiegenoten en bedrijven, delen welke doelstellingen ze hebben gehaald, welke feedback ze hebben ontvangen, welke opleidingen ze hebben behaald etc. We hopen dat mensen elkaar zo gaan inspireren en van elkaar leren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling”.

Model performance management

De ontwikkelingen zijn volgens Kuijf nooit klaar. “De afgelopen tijd hebben we ongeveer 500 MKB-bedrijven gesproken over talentontwikkeling. Daarnaast spraken we ook met senior HR-managers bij grote bedrijven. Met die input maken we nu een model, een blauwdruk voor hoe performance management nu zo goed mogelijk kan werken. We willen dat model, onszelf en HR-management blijven ontwikkelen, dus we gaan heel graag in gesprek met bedrijven”.

Voor meer informatie en contactgegevens: https://www.learned.io

EBU Blikvangers

De regio Utrecht kent vele mooie, inspirerende initiatieven die bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio. Onder de noemer EBU Blikvangers delen wij graag deze (succes-) verhalen. Ben of ken je een blikvanger? Mail dan naar research@economicboardutrecht.nl. Bekijk meer blikvangers op de Gezond stedelijk leven initiatievenkaart. 

Gezond Stedelijk Leven initiatievenkaart

Ramses de Groot

Ramses de Groot is domeinmanager Human Capital Agenda bij Economic Board Utrecht.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58