Domein
Thema
  • Health Hub Utrecht
Categorie

Leren, innoveren en samenwerken tijdens Get Connected Health Hub 10 mei

Op 10 mei aanstaande organiseert Economic Board Utrecht namens Health Hub Utrecht de Get Connected Health Hub bij het Krachtstation in Kanaleneiland Utrecht. In 3 sessies staan 6 casussen centraal. Hoe kunnen de Health Hub Utrecht partners deze én andere initiatieven verder helpen?

Health Hub Utrecht vormt de paraplu voor alle partijen die zich aangesloten hebben bij het streven naar positieve gezondheid. Met als doel: Gelukkig en gezond leven moet in 2030 bereikbaar zijn voor iedereen. Zo'n veertig partijen werken samen aan de drie pijlers: wijkgerichte preventie, digitale transformatie en aantrekkelijke arbeidsmarkt.

De partners binnen Health Hub Utrecht bieden een gevarieerd aanbod van ondersteuning om veelbelovende initiatieven te helpen (ontwikkel-)kansen te benutten. Deze Get Connected staat in het teken van initiatieven en organisaties die oplossingen ontwikkelen en op de markt willen brengen binnen één van de drie Health Hub Utrecht-pijlers.

Welke blokkades komen deze startende bedrijven en/of initiatieven tegen in hun groeiproces? En wat zijn de geleerde lessen van andere (succesvolle) organisaties? Hoe kunnen startups geholpen worden de kansen te benutten? Maak kennis met de Health Hub Utrecht partners. Welke rol kunnen zij hierin spelen?

Tekst gaat verder onder foto

Aantrekkelijke arbeidsmarkt

Docly :

Docly levert een nieuwe generatie zorg. Het is een gebruiksvriendelijk platform waar de patiënt directe toegang heeft tot zijn huisarts. Het platform biedt een oplossing voor de gehele klantreis. Door de verschuiving van werk van de arts naar de patiënt en de asynchrone communicatie tussen arts en patiënt, maakt Docly het mogelijk om op een efficiënte en effectieve manier een diagnose te stellen voor 70% van de symptomen. Docly heeft een succesvolle pilot achter de rug in Amersfoort, maar ervaart blokkades om door te ontwikkelen in Nederland. Wat zijn de lessons learned en waar lopen ze precies tegenaan?

COPD app:

Na vele jaren wetenschappelijk onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) heeft Jaap Trappenburg samen met promovenda Yvonne Korpershoek een app weten te ontwikkelen voor mensen met COPD. Het is een app om zogenaamde longaanvallen eerder te signaleren, te voorkomen en als ze toch ontstaan: sneller te laten verdwijnen. De patiënt wordt dankzij de app geleidelijk steeds vaardiger om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Minder longaanvallen en een milder beloop betekent minder schade en minder ziekenhuisopnames. Je bent als COPD-patiënt zelf de piloot, maar wordt digitaal ondersteund door samen met je zorgverlener, de copiloot, een actieplan op te stellen in de app.

Wijkgerichte preventie

Fastfocus:

FastFocus begon als een intern onderzoeksteam van Agis Automatisering, een toonaangevend en innovatief bedrijf dat sinds 1984 hightech sensortechnologie voor verschillende markten heeft ontwikkeld. Nu is FastFocus een onafhankelijk bedrijf dat innovatieve e-health-oplossingen voor de gezondheidszorg ontwikkelt. Momenteel ontwikkelt Fastfocus een medische wearable die draadloos meerdere vitale functies meet. Een baanbrekende oplossing voor ziekenhuizen, die nieuwe zorgmogelijkheden mogelijk maakt en de veiligheid van patiënten zal verbeteren.

Safe@home:

Het UMC Utrecht en het Diakonessenhuis starten een onderzoek naar het thuis monitoren van zwangere vrouwen die een verhoogde kans hebben op een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk is de meest voorkomende complicatie tijdens de zwangerschap en kan erg gevaarlijk zijn voor zowel moeder als kind. Thuis monitoren in plaats steeds naar het ziekenhuis gaan voor controle, geeft zwangere vrouwen veel meer vrijheid en flexibiliteit en is bovendien goedkoper.

Digitale transformatie

Meet Uzelf:

Een smartphone-app die op gezette tijden patiënten vraagt de bloeddruk te bepalen. De app stuurt meetwaarden via een beveiligde verbinding naar het webportaal van de huisarts. Via een eConsult of telefonisch wordt de uitslag besproken en de behandeling zo nodig bijgesteld. Het gemiddelde van de dagelijkse bloeddrukmetingen geeft een beter beeld en daarom worden deze patiënten niet meer onnodig met medicatie behandeld.

Holomoves:

HoloMoves is gericht op het informeren van patiënten over het belang van bewegen tijdens het herstelproces en op het daadwerkelijk stimuleren van bewegen met behulp van een Augmented Reality bril. Met HoloMoves krijgt de patiënt een AR-bril te leen van een zorgverlener, bijvoorbeeld een verpleegkundige of fysiotherapeut. Deze bril projecteert 3D visualisaties met een game element rondom de patiënt, waarmee we de patiënt stimuleren tot bewegingen. Het unieke aan HoloMoves is de mogelijkheid om een saaie patiëntkamer te veranderen in een omgeving die bewegen, op een leuke manier, stimuleert.

Programma

De sessies worden begeleid door Health Hub-partners Thinc, Ucreate en Uzelf.

14.30u  ontvangst
15.00u  opening & start sessies

  1. Wijkgerichte preventie
  2. Digitale transformatie
  3. Aantrekkelijke arbeidsmarkt

16.30u  plenaire afronding
17.00u  netwerken
 
Aanmelden

Voor de sessies zijn beperkte plekken beschikbaar. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548