Categorie

Nieuwe locatie ISUtrecht geopend

Donderdag 16 april is het nieuwe gebouw van International School Utrecht (ISUtrecht) officieel geopend door wethouder Jeroen Kreijkamp. Behalve Jeroen Kreijkamp hebben ook Rynette de Villiers (Head of School) en Richard Kraan (Economic Board Utrecht) de genodigden toegesproken.

International School Utrecht (ISUtrecht) is ontstaan door intensieve samenwerking van gemeente Utrecht, provincie Utrecht en de Universiteit Utrecht. De school opende voor het eerst haar deuren in Augustus 2012, voor 54 leerlingen.

Al snel werd duidelijk dat de groei van de school alle verwachtingen en prognoses ver overtrof, waardoor er halverwege het tweede schooljaar (2013-2014) op stel en sprong naar een nieuw onderkomen voor de school gezocht moest worden. Een oplossing voor het nijpende ruimtegebrek werd door gemeente Utrecht gevonden in de bouw van een semi-permanent gebouw aan de Van Bijnkershoeklaan 8 in Utrecht op de plaats van de voormalige Anne Frankschool. Het modulaire gebouw werd in 10 weken gebouwd en gebruiksklaar gemaakt. Begin maart 2015 nam ISUtrecht haar intrek in de nieuwbouw aan de Van Bijnkershoeklaan 8. Dit gebouw biedt de school ruimte voor verdere groei de komende vier jaar. Binnen dat tijdsbestek moet een permanent onderkomen voor de school (geschikt voor 600 leerlingen) worden gerealiseerd.

Economic Board Utrecht en internationalisering

Door middel van de internationaliseringsagenda wordt gewerkt aan innovatie, economische ontwikkeling en werkgelegenheid voor de regio Utrecht. Om internationaal talent te behouden in de regio is een aantrekkelijke leefomgeving nodig met voldoende uitdagingen en kansen; een internationaal ecosysteem. De International School Utrecht is hiervan een belangrijk onderdeel en kan rekenen op de steun van de Economic Board Utrecht.

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931