Categorieën

Nieuwe webinar: Provincie Utrecht krijgt €14 miljoen extra voor COL

Startups, scale-ups en andere innovatieve ondernemers die in financiële problemen zitten door de coronacrisis kunnen aanspraak doen op de Corona-OverbruggingsLening (COL). In mei werd de regeling verruimd met €150 miljoen, waarvan zo’n €14 miljoen bestemd is voor de provincie Utrecht. Je vraagt de COL aan via Techleap.NL. Op dinsdag 2 juni organiseert URECA van 13:30 tot 14:30 uur een webinar waarin ondernemers al hun vragen over de COL kunnen stellen.

De COL is speciaal in het leven geroepen voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die geraakt worden door de coronacrisis. En dat is hard nodig. Meer dan de helft van deze bedrijven ziet de vraag verdwijnen omdat bestaande klanten wegvallen en nieuwe klanten uitblijven, zo blijkt uit onderzoek van Techleap.NL. Dankzij de COL kunnen ze aanspraak doen op een noodkrediet tussen de €50.000 en €2 miljoen.

Grote financieringsbehoefte

Eind april maakte de overheid het eerste pakket steunmaatregelen bekend. Daarin was €100 miljoen gereserveerd voor de COL. Sindsdien vroegen ruim 1.500 bedrijven samen €618 miljoen aan. De financieringsbehoefte bij deze bedrijven is dus groot, daarom werd op 20 mei een tweede pakket steunmaatregelen aangekondigd. Daarin werd de COL verruimd met nog eens €150 miljoen. Zo’n €14 miljoen daarvan is bestemd voor de provincie Utrecht.

COL aanvragen?

Ben jij een startup, scale-up of innovatieve mkb’er en wil jij de COL aanvragen? Ga dan naar Techleap NL en vul het formulier in. Zij zorgen dat je aanvraag in behandeling wordt genomen door de betreffende Regionale Ontwikkelings Maatschappij (ROM) of Invest-NL.

Heb je vragen over de COL? Neem dan contact op met de ROM Regio Utrecht i.o. via col@romregioutrecht.nl of 085 022 13 44.

Neem deel aan de gratis webinar op 2 juni

Tijdens de vorige webinar "Al jouw vragen over de Corona-Overbrugginslening" hebben we al veel vragen van ondernemers kunnen beantwoorden. Tijdens de editie op 2 juni as. is er wederom voldoende ruimte om vragen te stellen. Bovendien zal Nathal van Rijn, interim directeur ROM Regio Utrecht, reflecteren op de eerste weken van de COL, in gesprek met moderator Heerd Jan Hoogeveen, directeur StartupUtrecht. Welke lessen kunnen ondernemers leren van de ondernemers die hen voorgingen? Wat zijn nu met alle nieuwe inzichten de do's & don'ts? Ook kijkt hij vooruit: wat betekent de nieuwe tranche van de COL voor ondernemers? Gert Jan Jansen op de Haar, projectleider URECA (Utrecht Region Economische Corona Alliantie) zal verder ingaan op de ondersteuning die URECA jou als ondernemer kan bieden, ook bij het aanvragen van de COL. Hierbij zal hij diverse voorbeelden uit de praktijk aanhalen. 

Klik hier om je aan te melden voor de webinar

 

Foto: Karianne Vermaas

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

Gert Jan Jansen op de Haar

Gert Jan Jansen is projectleider van de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)