Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Initiatief
Categorie

Nieuwsbrief Nul-op-de-meter Alliantie Utrecht

Het bruist rondom NulopdeMeter. De Flat van de Toekomst in Utrecht, 033 Energie, renovatie door GroenWest in Woerden en nieuwbouw door Habion in Baarn; er is inmiddels zeker een tiental actieve NulopdeMeter initiatieven aan te wijzen, dat zichtbaar stappen zet.

Samen zijn we op weg naar 50.000 NulopdeMeter woningen in 2020. Om dit te bereiken gaan we vanaf nu nog meer samenhang aanbrengen tussen lopende, actieve initiatieven, door middel van de ‘NulopdeMeter Alliantie Utrecht’.

Ieke Benschop, Arthur Lippus, Ivo Opstelten, Merel Philippart en Leonie van der Steen vormen het kernteam dat zich vanuit de NOM Alliantie Utrecht hiervoor inzet. NOM Alliantie Utrecht is een initiatief van Provincie Utrecht en Economic Board Utrecht, en voert geregeld overleggen met onder andere U-Thuis, de gemeente Utrecht en gemeente Amersfoort over hoe gezamenlijk NulopdeMeter in de regio te versnellen. Van der Steen: “We verbinden de mensen die bij de projecten betrokken zijn, zodat zij hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Dat doen we in fysieke bijeenkomsten, maar ook via onze LinkedIn groep. Soms zijn we het 'oliemannetje', als individuele partijen er niet samen uitkomen. Daarnaast delen we de ervaringen uit praktijkprojecten. We delen graag successen, zodat we in Utrecht nog meer resultaat behalen. Maar juist ook waar NOM nog tegen uitdagingen aanloopt, vinden we het van belang ervaringen uit te wisselen en samen naar oplossingen te zoeken. Zo kunnen we van elkaars ervaringen leren.” Ter ondersteuning hebben we hierbij diverse instrumenten ter beschikking. Bijvoorbeeld hetNOMMIF, brede Stroomversnelling en de Wasstraat van provincie Utrecht.

Vanaf nu zal vanuit de NOM Alliantie Utrecht maandelijks een nieuwsbrief verschijnen. Lees hier de nieuwsbrief van April. 

Op de hoogte blijven?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van NOM Alliantie Utrecht

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256