Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Initiatief

Nieuwsbrief Team SNEL oktober 2018 online

De hele maand staat de Climate Planet op het vernieuwde Jaarbeursplein in Utrecht. Centraal staan de 17 Sustainable Developement Goals (SDG's). Op 25 september 2015 hebben 193 wereldleiders afgesproken zich in te zetten voor duurzame ontwikkeling; aan de hand van deze 17 doelen. Duurzaam op het gebied van milieu en klimaatverandering maar ook het uitbannen van wereldwijde armoede en ongelijkheid en het creëren van een welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen zijn onderdeel van de SDG's. De SDG's vormen ook de rode draad voor deze editie van SNEL magazine.

De wereld in Utrecht

De Climate Planet staat op het Jaarbeursplein. Deze internationale tentoonstelling is niet van de ene op de andere dag toevallig in Utrecht gekomen. Daar gingen maanden van voorbereiding, doorzettingsvermogen van veel mensen aan vooraf. Desirée van de Ven vertelt over het hoe, wat, waar en waarom.

Dag van de Duurzaamheid

10 oktober is al sinds 2009 de Dag van de Duurzaamheid. Ook in de Climate Planet ging deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij. In de ochtend kwamen lokale bestuurders bij elkaar om door onder andere Ed Nijpels bijgepraat te worden over het Klimaatakkoord. ’s Middags stroomde de Climate Planet vol met gemeenten, waterschappen, netbeheerders, woningcorporaties en energie coöperaties die werkten aan de regionale energie strategie. De hele dag aanwezig was Sven Lankreijer, wethouder in de gemeente Eemnes.

Got connected?

Op 11 oktober vond het jaarlijkse congres van EBU plaats: Get connected. Met ontbijtsessies in het stationsgebied (o.a. bij ANNE en the Greenhouse) en natuurlijk een programma in de Climate Planet. Een fotoverslag vindt u hier. Team SNEL zoemt in op de sessie over circulaire economie.

Praktijkverhaal: gasloos bouwen

Iedere maand delen we een praktijkverhaal met u. Deze maand is Habion aan het woord. Deze woningcorporatie richt zich voornamelijk op ouderen en besloot in een vrij laat stadium (de bouw was al gestart) gebruik te maken van de inkeerregeling van Stedin. 

Lees alles in de nieuwsbrief van Team SNEL

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256