Domein
Categorieën

Ontdek Utrecht Region: TechnoHUB

Foto: Juri Hiensch

De TechnoHUB uit Woerden is een fysiek, technologisch onderwijscentrum waar leerlingen, studenten en mensen met afstand tot arbeidsmarkt hun interesses en talenten voor technische beroepen kunnen ontwikkelen. In deze hub werken kennisinstellingen en regionale bedrijven samen om ‘NextGeneration’ onderwijs aan te bieden.

Albért de Goey, boardmember van TechnoHUB, “Met de up-to-date kennis en apparatuur die we in huis hebben, bieden we scholen gestructureerde ondersteuning bij hun technisch onderwijs. Op deze manier overbruggen we de afstand tussen onderwijs en de activiteiten van technische bedrijven.”

Het belang van de ontwikkeling van technisch talent

Naast meer dan 180 regionale bedrijven, bieden ook kennisinstellingen, gemeenten en provincie Utrecht financiële steun aan de TechoHUB. De collectieve ambitie: het faciliteren van technisch onderwijs. Het uiteindelijke doel is om de tekorten aan hoog opgeleide technische werknemers te verkleinen door de technische talenten van studenten vroeg te ontwikkelen. Deze ambitie is niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen juli bezocht koningin Máxima de TechnoHUB. Tijdens haar bezoek sprak ze met directeur Marlous Birkhoff, de board en een aantal jongeren over het progressieve onderwijs bij het centrum.

Up-to-date kennis & apparatuur

Albèrt de Goey: "Het technisch onderwijs bij de TechnoHUB is verbredend en verdiepend in verschillende manieren. Onze lessen worden niet alleen gegeven door docenten van deelnemende scholen, maar ook door specialisten van regionale bedrijven. Daarnaast hebben we vier oefenzones gecreëerd in ons 2650 m2 klimaatneutraal gebouw, met een focus op Mobiliteit & Transport, Installatie & Elektrotechniek, Metaal & Bouw en Wonen & Interieur. Deze oefenzones hebben allemaal up-to-date apparatuur en installaties, grotendeels gebouwd door technologische bedrijven uit de regio. Na een opstartperiode verwachten we per dag tenminste 250 leerlingen en studenten te verwelkomen.”

Ontdek Utrecht Region

Dit artikel is eerder verschenen in de campagne ‘Discover Utrecht Region’. Lees hier het oorspronkelijke artikel.

Ramses de Groot

Ramses de Groot is domeinmanager Human Capital Agenda bij Economic Board Utrecht.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58