Domein
Categorie

OZOverbindzorg en Pinktrainer winnaars Zorginnovatieprijs 2019

Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2019  zijn de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 bekend gemaakt. OZOverbindzorg en Pinktrainer kwamen als winnaars uit de bus. OZOverbindzorg ontving de vakjury prijs van €10.000,-. Waar het publiek koos voor Pinktrainer als winnaar van de  €5.000,- publieksprijs. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te ondersteunen bij de opschaling van hun innovatie.

Online platform OZOverbindzorg wint vakjuryprijs

Ieder mens verdient de best mogelijke zorg. Maar ieder mens heeft bij die zorg ook anderen nodig, van zorgverleners tot mantelzorgers. Hoe verbind je al deze betrokken partijen en krijgt de cliënt zijn zorg in één overzicht? Hoe kan de cliënt overleggen over zijn zorg en zo de beste zorg krijgen? En hoe houd hij zelf de regie over zijn zorg? Op deze vragen biedt het online platform OZOverbindzorg alle antwoorden.

Door het online verbinden van alle betrokken partijen weet iedereen wat de status is rondom de zorg van de cliënt en weet wat de volgende stap zou moeten zijn. Deze vorm van samenwerken geeft rust.

Jurylid en beleidsadviseur WMO Annelies Nijhuis onderschrijft het belang van OZOverbindzorg, De innovatieve oplossing die OZOverbindzorg biedt sluit aan bij trend van PGO’s en het beschikbaar hebben van data. OZOverbindzorg is erin geslaagd al op deze manier te werken in de regio Overijssel en dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Jurylid en strategisch directeur Tu/e Carmen van Vilsteren maakte gisteren, als klap op de vuurpijl, bekend dat OZOverbindzorg naast de geldprijs hulp krijgt van Slimmerleven2020 en partners bij het implementatietraject in de Brainport regio Eindhoven. Een prijs die in de ogen van de founder van OZOverbindzorg Cindy Horbert het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs nog waardevoller maakt.

E-health behandel- en researchplatform Pinktrainer wint publieksprijs

Pinktrainer ondersteunt cliënten met borstkanker voor, tijdens en na hun aandoening. Dit doen zij door het verlenen van revalidatietherapie, het inzetten en monitoren van gepersonaliseerde beweeginterventies en voedingsrichtlijnen. Pinktrainer beschikt tevens over motivatietools voor de moeilijke tijden van de cliënt.

In totaal werden 3.859 stemmen uitgebracht door het publiek. De zorginnovatie Pinktrainer kreeg 26% procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren Biocheck en Ampugo met 14% en 12% procent van de stemmen.

“We hadden het echt niet zien aankomen! Dat zoveel mensen op ons gestemd hebben en dus geloven in de kracht van Pinktrainer vind ik ontzettend mooi!”, aldus co-founder Pinktrainer Monique van Dijk.

Oryx

RegiowinnaarOryx vertegenwoordigde de regio Utrecht in de finale van de Zorginnovatieprijs 2019, maar viel helaas buiten de prijzen

Lees meer over EBU blikvanger Oryx.

 

Over de Nationale Zorginnovatieprijs 2018

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Dit jaar meldden 136 innovaties zich aan voor de prijs en waren er 10 genomineerden. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt, zorgverlener en de toekomst van de zorgbranche. 

Op 14 maart 2019 werd zowel een vakjuryprijs (€ 10.000), als een publieksprijs (€ 5.000) uitgereikt. Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen!

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548