Categorie

Paygel wint eerste Dutch FinTech Hackathon

Team ‘Paygel’ (spreek uit: peegel) heeft 6 juli de eerst Dutch Fintech Hackathon gewonnen. Het Paygelteam ontwikkelde binnen 48 uur een dienst om makkelijker, sneller en veiliger een online betaling te doen. De winnaars gingen met 5.000 euro naar huis en maken kans op deelname aan een accelerator programma van UtrechtInc. De publieksprijs, die uit iPads bestond, ging naar team ‘Fritz’. Dit team bouwde een app waarmee ouders betalingen kunnen goedkeuren.

Winnaars

Een grote diversiteit aan pitches werd gisteren aan de jury gepresenteerd: rekening delen, fraude detectie, WMO advise module, realtime risico analyse, iBeacon shopping app (adon op MyOrder), crowdfunding en banken platform, verzekering van zeecontainers. De uiteindelijke winnaar, Paygel, ontwikkelde een dienst om makkelijk, snel en veilig een online betaling kan doen. Het online winkelen kan gewoon op laptop of tablet. Het betalen gebeurt met Paygel op het mobiele device. De klant kan een stuk makkelijker en sneller een betaling doen, omdat zijn gegevens al bekend zijn in de app. De publieksprijs ging naar Fritz. Zij ontwikkelden een app, die ouders de online aanschaf of betalingen van hun kinderen (of grootouders) kunnen. Een speciale onderscheiding ging naar DonationBundle.org. Dit platform biedt een donatiebundel aan. Je kiest elke maand in je bundel welke doelen je wilt steunen. En je krijgt de vrijheid om de bundel, dus de doelen, te veranderen wanneer je wilt. Dit platform werd gebouwd door de ontwikkelaars van MoneyMonk.

Eerste Dutch FinTech Hackathon

EBU organiseerde afgelopen weekend samen met Rabobank, UtrechtInc, Ordina en TNO de eerste Dutch Fintech Hackathon in het kantoor van UtrechtInc in Utrecht. In 48 uur werden 63 deelnemers, verspreid over 15 teams uitgedaagd om een technische oplossing voor “Next Generation Financing” te ontwikkelen. Alle teams konden gebruik maken van API’s van Openbank project, PostNL, OAuth.io, LiquiDYodlee, MyOrder en Paypal. Het was een spannend weekend waarin weinig werd geslapen, hard werd gewerkt, maar ook werd genoten.

Hoog niveau

De vijfkoppige jury was erg onder de indruk van de kwaliteit van de pitches. Nektarios Liolios, managing director van Startupbootcamp FinTech: “Ik zie veel hackathons en pitches, maar jullie hebben geweldige zaken gebouwd dit weekend.” Ook Annemarie van de Berg, directievoorzitter Rabobank Utrecht, was onder de indruk: “ Wat een energie en snelheid. Mooi om de passie van deze teams te zien met het onderwerp FinTech.” Naast Nektarios en Annemarie bestond de jury ook uit Richard Straver, serial entrepreneur in FinTech, Tony Bosman, Trendwatcher en Allard Luchsinger, director of Velocity Capital.

Eerste impressie van de Hackathon: http://youtu.be/XmBwDguftVY 
Website: www.dutchfintechhackathon.nl

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58