Categorie

Premier Rutte bezoekt Dutch Game Garden

In de games-industrie is een enorme technologische ontwikkeling gaande. De verwachting is volgens kenner Jeroen van Mastrigt-Ide dat de game-industrie in 2017 groter is dan die van televisie en film. Reden genoeg voor minister-president Mark Rutte om een kijkje te nemen bij Dutch Game Garden in Utrecht.

Rutte zegt trots te zijn op hoe Nederland voorop loopt op het gebied van games. Hij is geïnteresseerd in de bedrijven die binnen Dutch Game Garden gehuisvest zijn. “Ik vind het inspirerend.”

‘Maak je studie af!’ 

De gemiddelde leeftijd bij Dutch Game Garden is niet hoog, en een groot deel van de ondernemers studeert nog. Mark Rutte laat de jonge ondernemers weten dat het belangrijk is om hun studie af te maken. Studeren, dat schiet er namelijk vaak bij in bij de succesvolle ondernemers. Maarten Wiedenhof (24) is een van de vier oprichters van Abbey Games, het bedrijf dat succes boekte met de game ‘Reus’. “Onze game is op stufi gemaakt. De studie afmaken schiet er alleen vaak bij in, we hebben het veel te druk!”  Dutch Game Garden huisvest zo’n veertig bedrijven op het gebied van games. Omdat er zo veel gamemakers – sommige net gestart, sommige al succesvol – op een plek werken, vindt veel uitwisseling van kennis en contacten plaats. Behalve huisvesting van bedrijven en het incubator-programma, waarbinnen ‘ambitieuze en innovatieve startups’ de kans krijgen om snel te groeien binnen de games-industrie, doet Dutch Game Garden nog veel meer: binnen het pand worden evenementen, projecten en workshops gegeven die bijdragen om de gamesindustrie in Nederland te laten groeien. Aanstaande maandag gaat de nieuwe vestiging van Dutch Game Garden in Hilversum open.

Bron: De Utrechtse Internet Courant

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58