Categorie

Quinten Peelen nieuw clusterlid Internationaal

Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds, maakt sinds kort deel uit van het EBU cluster Internationaal. “Ik wil mij bij de EBU binnen het cluster internationaal inzetten voor talent en cultuur.”

“Meer concreet: hoe trekken we internationaal talent naar onze regio en hoe behouden we dat talent? En hoe benutten we de kracht en reikwijdte van de cultuur in onze regio ook in het buitenland, zoals bij economische missies? Ik ga voor een regio die met een goed verhaal en een gezamenlijke aanpak meer weet te bereiken. Die zijn talenten koestert en die de culturele sector vanzelfsprekend betrekt in zijn ontwikkeling.”

Het K.F. Hein Fonds is een Utrechts vermogensfonds dat het nagelaten vermogen van oprichter Karl Friedrich Hein beheert. Het fonds steunt vele culturele en sociaal-maatschappelijke projecten en initiatieven in de regio Utrecht en ook daarbuiten. Naast zijn rol als directeur van dit Fonds is Peelen adviseur internationaal cultuurbeleid bij de Raad voor Cultuur en adviseur van diverse Nederlandse Ambassades, in het bijzonder van het Erasmus Huis, het cultureel centrum van Nederland in Indonesië. Ook is hij lid van de Utrecht Development Board.

Cluster internationaal

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931