EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU

Regio Amersfoort en EBU intensiveren samenwerking

De Economic Board Utrecht en Regio Amersfoort intensiveren hun samenwerking. De gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg hebben hiervoor donderdag 20 december met de EBU een convenant ondertekend.

20 december 2018 2 min

Onze regio groeit snel. In de regio komen er tot 2040 zo’n 165.000 nieuwe bewoners bij. In het verleden is er geen grotere uitdaging geweest. De regio Utrecht wil deze uitdaging benutten als kans: met alle kennis en kunde die in de regio volop aanwezig is de potentiële bedreigingen ombuigen naar gezond leven mét een economische groei. De nieuwe samenwerking tussen EBU en de Regio Amersfoort zal in grote mate bijdragen aan deze regionale ambitie. Voor een groene, gezonde en slimme regio.

Gezamenlijk zullen de gemeenten de EBU ondersteunen middels een financiële bijdrage. Daarnaast hebben de partijen afgesproken dat er in de eerste periode in ieder geval gewerkt zal worden aan aansluiting met het MKB en dat er een economische monitor wordt opgezet. Ook zal een regionale bijeenkomst worden georganiseerd voor alle beleidsmedewerkers van de gemeenten om kennis te maken met de werkzaamheden van de EBU.

De gemeenten en EBU zijn verheugd met de nieuwe samenwerking en het in elkaar gestelde vertrouwen.