Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

Robin Berg wint Paul Nouwen Award 2016

Robin Berg heeft vandaag in Den Haag de Paul Nouwen Award in de wacht gesleept. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend aan een persoon die zich op onderscheidende wijze verdienstelijk heeft gemaatk op het brede terrein van mobiliteit. De award werd vanmorgen uitgereikt door minister Schulz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Mobiliteit kent momenteel sterke impulsen tot verandering. Voertuigen ontwikkelen zich, zelfrijdend, duurzaam en elektrisch. In dit krachtenveld zocht de jury naar een onderscheidende innovatie. Berg ontvangt de prijs vanwege zijn nieuwe initiatieven met LomboXnet op het gebied van innovatie en mobiliteit. De jury was met name onder de indruk van de potentie van de door hem ontwikkelde vehicle-to-grid laadpaal. Deze laadpaal in combinatie met zonnepanelen maakt niet alleen zonne-energie rechtstreeks beschikbaar voor auto’s, maar laat de auto een rol spelen in het beschikbaar maken van duurzaam opgewekte energie voor huishoudens op tijdstippen dat daar veel energie gevraagd wordt. Deze vorm van smart charging kan volgens de jury een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van mobiliteit en onze energiehuishouding. Zo worden mensen direct betrokken bij hun omgeving en hun energie- en mobiliteitsbehoefte. 

Berg stond de laatste tijd ook in de aandacht vanwege zijn nieuwe initiatief We Drive Solar, waarbij de laadpalen ingezet worden voor het wijkenergiesysteem in combinatie met 150 elektrische auto's. 

Aanmoedigingsprijs

Robin Berg mocht niet alleen een award in ontvangst nemen, hij reikte er ook zelf een uit. Ernest Alvares van Veronica Rijopleiding uit Utrecht ontving uit handen van Berg de aanmoedigingsprijs van de stichting mr. Paul A. Nouwen Award. 

De vorige prijswinnaars van de Paul Nouwen Award zijn Peter Elverding (2010), Lodewijk de Waal (2012) en Neelie Kroes (2014). 

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256