Domein
Thema
  • Slim gegevens gebruiken
Initiatief
Categorie

Roudle en Social Charging winnaars Smart Mobility Challenge

€100.000 voor doorontwikkeling mobiliteitsapplicaties

De applicaties ‘Roudle’ en 'Social Charging' hebben de Smart Mobility Challenge 2014 overtuigend gewonnen. Daarmee slepen de ontwikkelaars Brentjens GEO-ICT en Blue Max elk 50.000 euro in de wacht voor doorontwikkeling van hun toepassingen.

De winnaars werden woensdag 10 december tijdens de Get Connected bijeenkomst van de Economic Board Utrecht bekend gemaakt door Remco van Lunteren, gedeputeerde Mobiliteit,  Economie en Financiën van de provincie Utrecht. De winnaars zijn online gekozen door ruim 3.500 lezers van Webwereld en door een jury van vijf prominente ondernemers / beleidsmakers op het gebied van innovatie en mobiliteit. Opvallend is dat beide jury's tot dezelfde winnaars komen, uit een totaal van vijf genomineerden.

Roudle is een locatieplanner die de meest duurzame plaats berekent om samen te komen met een groep mensen. Ideaal voor vergaderingen met relaties uit verschillende delen van het land.

“In een wereld waar CO2 uitstoot gereduceerd dient te worden biedt Roudle een objectieve oplossing in de vorm van de meest geschikte vergaderlocatie. Mijn keuze is niet alleen gebaseerd op het concept en de mogelijke verdienmodellen die het platform met zich meebrengt maar met name ook de technische uitwerking van het concept zoals gepresenteerd in de video.” schrijft een van de leden van de prominentenjury.

Social Charging grijpt in op de sociale verantwoordelijkheid van de gebruikers van openbare laadpalen. Het helpt om andere e-rijders te benaderen met het verzoek om laadpalen vrij te maken van opgeladen voertuigen.

“Deze app legt  boven op een laag van geo-informatie (waar staan die oplaadpalen) een laag van sociale interactie (waarschuw me als de paal vrij komt) en dat maakt voor mij deze app het meest interessant van de vijf” schrijft een ander lid over Social Charging.

De prijs van 100.000 euro is, in het kader van het mobiliteitsprogramma Beter Benutten, beschikbaar gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en de provincie Utrecht. Het ontwikkelbudget moet besteed worden aan de realisatie van de winnende concepten. In het eerste kwartaal 2015 dienen beide winnaars een volledig werkende applicatie op te leveren.

Fotografie:  Oscar Timmers

Karen van der Moolen

Karen van der Moolen is domeinmanager Slim bij Economic Board Utrecht.

06-14843018 06-14843018