Domein
Thema
  • Voeding & Gezondheid
Categorie

Samen innoveren voor een vitaler Nederland

Op 22 mei 2018 organiseert Diagnose Voeding & Gezondheid het congres ‘Samen innoveren voor een vitaler Nederland’. Innovaties zijn noodzakelijk om de huidige systemen en status quo’s te doorbreken. Vandaar dat innovaties en initiatieven op het gebied van voeding en gezondheid ook een belangrijke plek innemen op het congres.

Gedurende de dag zal er op innovatiemarkt de mogelijkheid zijn om innovatieve ondernemers binnen voeding en gezondheid te ontmoeten. Daarnaast zullen in twee rondes van interactieve break-outs diverse innovatieve organisaties op het gebied van voeding en gezondheid bezoekers inspireren. Tijdens de interactieve break-out sessies zullen ongeveer 15 innovatieve organisaties, waaronder het Prinses Maxima Centrum en Diverzio, vertellen over hun maatschappelijke impact en veelbelovende toekomst.

Onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar spreken tijdens het plenair programma onder andere Prinses Laurentien (Oprichter Missing Chapter Foundation), Paul Blokhuis (Staatssecretaris Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Wiebe Draijer (Voorzitter Groepsdirectie Rabobank Nederland), Victor Everhardt (Wethouder Gemeente Utrecht), Roelof Konterman (Vicevoorzitter Raad van Bestuur Achmea) en Hein Schumacher (CEO Royal FrieslandCampina N.V.).

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor het congres van Diagnose Voeding & Gezondheid: Samen innoveren voor een vitaler Nederland. Voor de break-outsessies in de ochtend en middag wordt bij het inschrijven gevraagd een keuze te maken uit verschillende workshops. Voor het programma en meer informatie kunt u terecht op de website van Diagnose Voeding & Gezondheid.

Over Diagnose Voeding & Gezondheid

Voeding draagt bij aan een vitaal en gezond leven. Voeding verdient dan ook een prominente rol bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen. Dat is de overtuiging van de partijen die samen het landelijke programma ‘Diagnose Voeding & Gezondheid’ zijn gestart. Ze initiëren, ondersteunen én versnellen innovaties en initiatieven met een grote maatschappelijke impact. Ook faciliteren ze de maatschappelijke dialoog over voeding en gezondheid en delen ze kennis en inzichten op dit gebied. Initiatiefnemers zijn Rabobank en BeBright. De coalitie van strategische partners bestaat onder andere uit: Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht, Zilveren Kruis en Jaarbeurs en wordt ondersteund door de Utrechtse kennisinstellingen: Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht.

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548