Domein
Categorie

Scholenaanpak BCOU/ EBU wint prijs tijdens het EEB-lab

Scholenaanpak BCOU/ EBU wint prijs tijdens het EEB-lab (Energy Efficiency in Buildings) World Business Council for Sustainable Development en Akzo Nobel

80% van de klaslokalen op lagere scholen voldoet niet aan de criteria van een gezond binnenklimaat, wat leidt tot slechte leerprestaties en ziekteverzuim bij leraren.

"Wat kunnen scholen leren van tomatenkwekers?" Zo begon Chantal Broekhuis, hoofd facility en huisvesting Bureau Christelijk Onderwijs Utrecht, haar pitch in het Rijksmuseum. “Een tomatenkweker creëert de omstandigheden waarin de tomaten het beste kunnen groeien. Waarom kijken we niet op deze manier naar scholen? Wat hebben kinderen nodig in de klas om op te groeien en zichzelf te ontwikkelen?"

Regio slaat handen ineen

In de regio Utrecht slaan schoolbesturen, gemeenten en marktpartijen de handen ineen om de renovatie en vervanging van een groot aantal schoolgebouwen gefinancierd te krijgen. De investering in deze gezonde en toekomstbestendige scholen bedraagt al snel 100 miljoen euro, wat leidt tot opdrachten voor aannemers, installateurs en energieservice bedrijven. 

Hoe ambitieus kunnen en durven schoolbesturen te zijn en wat betekent dit voor een toekomstbestendig huisvestingsplan? Welke maatregelen dienen te worden genomen, hoe ziet de value case er uit en welke financieringsmodellen zijn haalbaar? De EBU-aanpak brengt expertise bij elkaar, bundelt vraag, daagt marktpartijen uit om met integrale oplossingen te komen en inspireert financiers om ook naar maatschappelijke baten van investeringen te kijken. Regio Utrecht geeft om kinderen en maakt werk van gezonde en toekomstbestendige scholen! 

Meedoen?

Wil u als schoolbestuur of gemeente mee doen met de aanpak? Of bent u een aanbieder of financier en geïnteresseerd in marktconsultaties? Mail dan naar irene.tendam@economicboardutrecht.nl, domeinmanager Groen.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256