Domein
Categorie

Serum Institute verhoogt productie van vaccinaties in Bilthoven

Het belangrijkste vaccinatie instituuut van India, het ‘Serum Institute of India’ gaat haar productie van vaccinaties in Bilthoven verhogen. De overname van Bilthoven Biologicals vond al plaats in 2012 en zal een belangrijke rol spelen in het wereldwijd uitroeien van polio.

De overname zorgde tevens voor een productielocatie in Europa, met toegang tot strategische Europese markten. De overname waarborgt ook de toegang tot technologie en expertise om het IPV (Injectable Polio Vaccine) te produceren.

Daarnaast gaat het bedrijf de komende drie jaar rond de 130 miljoen euro investeren om een nieuwe productielocatie op te zetten in Pune, India. CEO en Executive Director van het instituut, Adar C Poonawalla vertelt: “Het bedrijf gaat vaccinaties ontwikkelen voor longontsteking, rotavirus, knokkelkoorts en veel andere ziektes.” Op de vraag hoe het bedrijf denkt de groei te gaan financieren, antwoordt Poonawala: “Het zal worden betaald door middel van de ingehouden winsten en de afschrijvingslasten. We geloven niet in het maken van schulden om de groei te financieren. Daarom hebben we onze focus liggen op organische groei en kleine acquisities.”

Serum Institute of India

Het Serum Institute of India is, qua volume, ‘s werelds op vijf na grootste vaccinatie fabrikant. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan één biljoen doseringen van verschillende vaccinaties. Op dit moment heeft het bedrijf twee fabrieken; een in Pune (india) en een in Nederland.

Het Serum Institute stelt dat wereldwijd van iedere twee kinderen die immuun worden gemaakt, één in ieder geval een vaccinatie krijgt welke is geproduceerd door het instituut. Het instituut, opgericht in 1966, is een leidende producent van vaccinaties tegen difterie, tetanus, kinkhoest, Hepatitis B, mazelen en rodehond. Het bedrijf is ook een van de grootste leveranciers van vaccinaties in meer dan 140 landen. 

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548