Domein
Categorie

Shake up the mindset – Techniekpact on Tour

Donderdag 10 maart komt Techniekpact on Tour naar de regio Utrecht. Maak kennis met succesvolle regionale samenwerkingen op het gebied van techniek in onderwijs en bedrijfsleven en laat u inspireren. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Shake up the mindset’.

Doekle Terpstra, aanjager Landelijk Techniekpact, opent de bijeenkomst. Ook komt Campus Party aan bod en is er een ‘marktplaats’ voor en door bedrijfsleven. Gedeputeerde dhr. Pim van den Berg en Kees Rutten, lid CvB ROCMN, zijn als respectievelijk boegbeeld en trekker Regiegroep Techniekpact regio Utrecht ook aanwezig. Daarnaast vinden er diverse werksessies plaats, bijvoorbeeld gericht op samenwerking onderwijs-arbeidsmarkt of over de mismatch van ICT vacatures en hoe bedrijven hierin ondersteund kunnen worden. Het programma wordt de komende tijd verder bekend gemaakt.

Save the date!

Datum: 10 maart 2016 14u tot 18u
Locatie Harmonielaan 2, Nieuwegein (locatie ROC Midden Nederland)
Aanmelden: Aanmelden kan via techniekpact@aanofafmelden.nl 

Wat is het Techniekpact?

Ondanks alle bestaande initiatieven en plannen neemt het aantal technici niet snel genoeg toe. Uit analyses van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) blijkt dat op termijn jaarlijks 30.000 extra technici nodig zijn om in de groeiende behoefte aan technisch personeel te voorzien. Dat vraagt om extra inspanningen. Onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, jongeren, topsectoren, regio’s en Rijk hebben daarom op 13 mei 2013 een nationaal Techniekpact gesloten. Het Techniekpact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Lees meer op de website van Techniekpact

 

Ramses de Groot

Ramses de Groot is domeinmanager Human Capital Agenda bij Economic Board Utrecht.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58