Thema
  • Foreign Direct Invest en handelsbevordering
Categorie

Smart Cities missie naar Taiwan

Van 25 tot en met 29 maart 2019 zal burgemeester van Utrecht Jan van Zanen een Smart City missie leiden naar Taiwan. Heeft uw bedrijf innovatieve Smart City oplossingen? Klaar voor uitbreiding naar Azië? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Taiwanese bedrijven, steden en onderzoeks-instituten, of de markt verkennen? Ga dan mee naar een van de grootste Smart City evenementen in Azie: de Smart City Summit en Expo in Taiwan.

De Nederlandse delegatie bestaat uit innovatieve Nederlandse bedrijven die hun export richting Taiwan en Azië willen gaan starten, of juist een extra boost willen geven. De missie staat open voor bedrijven die verschilllende innovatieve stedelijke oplossingen hebben ontwikkeld en focust zich specifiek op bedrijven met slimme oplossingen/services op het gebied van smart mobility, smart healthcare en smart environment.

Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen leidt de delegatie naar Taiwan en ondersteunt de deelnemende bedrijven en onderzoeksinstituten in de verschillende forums, matchmaking en netwerk evenementen. Vooral wat betreft de bezoeken aan de Taiwanese steden Taipei, Taichung en Taoyuan, die actief op zoek zijn naar nieuwe Smart City oplossingen, is de aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen van grote waarde.

Smart City Summit

Een onderdeel van de missie is een bezoek aan de Smart City Summit. Meer dan 30.000 bezoekers ontmoeten elkaar op de Smart City Summit en de vele forums, matchmaking- en netwerkevents. Het evenement brengt naast alle belangrijke Taiwanese steden en technologie bedrijven ook vele internationale steden, voornamelijk uit Aziatische landen samen.

Waarom Taiwan?

Taiwan speelt een sleutelrol in de wereldwijde hightech supply chain en is dé plaats voor productie van elektronica. Zo zijn Taiwanese bedrijven bijvoorbeeld verantwoordelijk voor bijna 90% van de computer chips wereldwijd. Door de centrale ligging in Azië, functioneert Taiwan ook als een hub voor buitenlandse bedrijven richting de grotere Aziatische markt, en dan met name het Chinese vasteland. De Taiwanese overheid zet zich in om Smart City oplossingen toe te passen in haar grote steden door middel van verschillende expirimenten en doelstellingen.

Taiwan is als gateway naar de Aziatische markt perfect gepositioneerd voor Nederlandse bedrijven om strategische partnerschappen aan te gaan met Taiwanese tech bedrijven om Smart City producten en diensten op de Taiwanese/Aziatische markt te brengen.

Lees meer of kom 24 januari naar de informatiebijeenkomst.

taiwan.economicmission.nl

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931