Domein
Categorie

Smart City Expo en Healthy Urban Living

Tussen 13 en 15 november vindt in Barcelona de wereldwijd grootste Smart City bijeenkomst plaats. Het jaarlijkse Smart City Expo World Congress (SCEWC) in Barcelona is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, startups, steden en kennis- en onderzoekscentra die zich bezighouden met Smart Cities. Ook Utrecht Region is hierbij aanwezig.

Namens de EBU zal Klaes Sikkema, domeinmanager Slim, op 14 november op het Holland Paviljoen een pitch geven over Healthy Urban Living.

Bouwstenen

In de regio Utrecht beschikken we over verschillende bouwstenen die gezamenlijk enorme kansen bieden voor marktpartijen om gevalideerde diensten en producten te ontwikkelen die bijdragen aan gezond stedelijk leven. Denk hierbij aan data en de ijkmethoden voor data die RIVM op dit moment ontwikkelt. Of sensoren uit smart-city netwerken. Maar bijvoorbeeld ook de onderzoeksresultaten die worden blootgelegd in de Utrecht Exposome Hub.

Een gebied waarin Healthy Urban Living tot uiting komt, is de Merwedekanaalzone. In de herontwikkeling is mobiliteit een belangrijk aspect. Fietsers en voetgangers krijgen er namelijk voorrang boven de auto, en dat zorgt ervoor dat er andere oplossingen bedacht moeten worden. Grootschalige inzet van deelauto’s wordt in dit gebied een belangrijke factor om gezond stedelijk leven mogelijk te maken.

Meer weten? Neem contact op met Klaes. Op de hoogte blijven over de Smart City Expo en andere EBU-activiteiten? Meld u dan voor de EBU-nieuwsbrief.

Karen van der Moolen

Karen van der Moolen is domeinmanager Slim bij Economic Board Utrecht.

06-14843018 06-14843018