Domein
Thema
  • Slim gegevens gebruiken
Initiatief
Categorie

Smart Mobility Challenge 2017 op 15 mei van start

Op 15 mei gaat de Smart Mobility Challenge 2017 van start en kunnen bedrijven oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken indienen, waarmee ze kans maken op (2x) €40.000 ontwikkelgeld.

Waarom deze challenge?

De groei van de regio Utrecht brengt allerlei maatschappelijke uitdagingen en opgaven met zich mee. De regionale ambities op het gebied van gezond leven in een stedelijk leven kunnen alleen waargemaakt worden als er ook oplossingen op het gebied van mobiliteit komen. Denk aan minder files, minder vervuiling, veiligere en snellere routes, slimmer parkeren etc.

Daarom wordt ook dit jaar de Smart Mobility Challenge georganiseerd door Economic Board Utrecht (EBU), het Ministerie van Economische Zaken en Goedopweg (het samenwerkingsverband tussen overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden).

Doe mee aan de Smart Mobility Challenge 2017!

Combineert u open data op een slimme manier in een oplossing, die zowel maatschappelijk als economische meerwaarde biedt? Doe dan mee met de Smart Mobility Challenge.

Er wachten uitdagende vragen van verschillende opdrachtgevers op een oplossing:

  • Veilig Verkeer Nederland is op zoek naar de oplossingen voor het plannen van veilige routes
  • Centraal Beheer heeft een vraag over ouderen en mobiliteit
  • Het Utrecht Science Park wil bereikbaar blijven en is op zoek naar een oplossingen die multi-modaal reizen makkelijker maken
  • Gemeente Hilversum zoekt mogelijkheden voor fietsparkeren
  • De Gemeente Woerden wil de inzet van elektrische deelauto’s promoten

U kunt meedoen door in te schrijven op een van de vraagstukken of door samen met een opdrachtgever een nieuw initiatief in te dienen als wild card. Lees meer over de vraagstukken op de Smart Mobility Challenge website.

Alle informatie - uitnodiging bijeenkomst 15 mei

Wilt u alles weten over de Smart Mobility Challenge 2017, de vraagstukken, de voorwaarden en het proces? En gelijk mogelijke opdrachtgevers ontmoeten of zelf een opdrachtgever meenemen? Kom dan maandagmiddag 15 mei naar UtrechtInc!

Lees meer over de bijeenkomst en meld u aan

De nominaties worden in september bekend gemaakt. De finale is op 12 oktober tijdens het Get Connected Jaarcongres van de EBU.

Klaes Sikkema

Klaes Sikkema is domeinmanager Slim bij Economic Board Utrecht.

06-43044837 06-43044837