Domein
Initiatief
Categorie

Startups als stedelijke vernieuwers tijdens Get Connected

Donderdag 11 oktober vindt het Get Connected jaarcongres plaats in het stationsgebied van Utrecht, met als hoogtepunt het plenaire programma in de Climate Planet; een grote wereldbol die tijdelijk op het vernieuwde Jaarbeursplein zal verschijnen.

In het stationsgebied in Utrecht vinden veel activiteiten en initiatieven plaats die bijdragen aan de Global Goals. Al deze initiatieven komen voort uit de forse ambities van de regio Utrecht om een nog groenere, gezondere en slimmere regio te worden. Dat is nodig, omdat Utrecht de komende tijd flink groeit. Tot 2040 komen er 155.000 inwoners bij en iedereen wil dat de regio leefbaar en gezond blijft. Een grote uitdaging, die Utrecht graag oppakt.

Startups

Startups zijn innovatieve en creatieve aanjagers van duurzame innovatie. Zij zouden een belangrijke rol kunnen en moeten spelen in de zoektocht naar een toekomstbestendige aanpak voor gezond stedelijk leven. Zij vertalen technologie naar toepassing en weten in te spelen op veranderende eisen die de samenleving stelt. Maar hun potentie kan alleen tot wasdom komen als ze genoeg investeringen en klanten krijgen, maar ook steun van de overheid. De grote uitdaging is om startups in hun kracht te zetten en ze optimaal support te geven voor het opschalen, waardoor een in het begin relatief kleine startup uiteindelijk écht het verschil kan maken.

Tijdens de Get Connected op 11 oktober gaan we hierover het gesprek aan met Constantijn van Oranje, Special Envoy StartupDelta, en Heerd Jan Hoogeveen, directeur StartupUtrecht. Ook spreken we met een aantal startups en met een succesvolle startup-corporate samenwerking.

Programma en inschrijving

Van 14.00u (13.30u ontvangst) tot 16.00u vindt het plenaire programma plaats in de Climate Planet. In de ochtend vinden er op diverse locaties in het stationsgebied (ANNE, RaboGroenhuis, Beatrixgebouw) diverse interactieve werksessies, focusgroepen en ‘meet & match’-bijeenkomsten plaats. Al deze sessies dragen bij aan één of meerdere Global Goals. Zo zijn er bijeenkomsten rond thema’s als EduTech, Kantoren als Grondstoffendepot en StartupUtrecht. De komende maand maken we meer bekend over deze sessies en de rest van het programma. Bekijk het volledige programma van de ochtendsessies.

Meld u aan voor het Get Connected jaarcongres

Laat u 11 oktober inspireren, doe nieuwe, relevante contacten op in het Get Connected netwerk en ontdek hoe u bij kunt dragen aan groene, gezonde en slimme initiatieven die aansluiten op de Global Goals en bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio. Houd voor het laatste nieuws de Get Connected pagina in de gaten.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58