Categorie

The Green Hackfest 2014 van start

Nieuwe apps voor innovaties in Urban Living, mobiliteit en duurzame bedrijven van de toekomst tijdens The Green Hackfest 2014 in Utrecht.

Op 10 oktober, de Nederlandse dag van de duurzaamheid, start The Green Hackfest bij UtrechtInc: in 48 uur ontwikkelen hackers innovatieve IT-tools voor een groenere leefomgeving, duurzame mobiliteit en smart cities. Meer dan 70 programmeurs en designers hebben zich al aangemeld en gaan aan de slag om nieuwe oplossingen te vinden voor deze uitdagingen en maken kans daarbij ook nog kans op een van de geldprijzen.  

Uitdagingen, datasets en API’s tijdens de hackathon

UtrechtIncClimate-Kic en de Economic Board Utrecht organiseren de hackathon en zorgen naast datasets & API’s voor een compleet verzorgd weekend inclusief maaltijden, energydrinks, entertainment en ruimte om te overnachten. Het ontwikkelen van innovatieve producten voor duurzaamheid staat natuurlijk voorop. Met datasets, tools en prijzengeld van diverse partners, waaronder IBM, One Planet Crowd, Ebbits en KCHUL zijn er een aantal uitdagende challenges opgezet. Zo zoeken we nieuwe applicaties rondom verduurzaming van fabrieken en productieketens, mobiliteit, participatie en het in kaart brengen van de leefomgeving binnen steden. Deelnemers gaan ook aan de slag met hun eigen ideeën voor nieuwe applicaties in Green Urban Living.

De applicaties worden door de hackers in minder dan 48 uur in elkaar gezet. Op zondag pitchen teams hun producten aan een vakkundige jury, bestaande uit investeerders en experts met een Green Healthy Urban Living achtergrond. Er is in totaal €13.500 aan geldprijzen te verdelen voor bijvoorbeeld best overall hack en best student hack.

Economic Board Utrecht en The Green Hackfest 2014

Deze Hackathon draagt op een vernieuwende wijze bij aan innovaties voor een gezonde en slimme stad, iets waar wij als EBU volledig achter staan. Zo werken we binnen het EBU-initiatief ‘Healthy Urban Living’ aan integrale expertise en een gezamenlijke kennisinfrastructuur voor de inrichting en verdere ontwikkeling van een gezonde en duurzame leefomgeving in stedelijk gebied.

Ons doel is uit te groeien tot de meest leefbare economie van Europa, oftewel groengezond en slim. Met The Green Hackfest hopen wij weer een stap verder te komen in deze richting.

Bezoekers

Verschillende juryleden en professionals van partnerorganisaties zullen een bezoek brengen aan de hackathon om kennis te maken met deelnemers en de ontwikkelde tools te beoordelen. Een kort overzicht van alle partners, juryleden en prijzen is te zien op de website van The Green Hackfest.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58