Categorie

URECA helpt Prepr en Born4Jobs met hun ondernemersvragen

Lege terrassen, geannuleerde evenementen en gesloten zaken. Het zijn moeilijke tijden voor bedrijven. Veel ondernemers hebben dan ook zorgen. Hoe kan een winkel bijvoorbeeld verantwoord worden heropend en hoe kom je als bedrijf financieel deze crisis door? Voor deze en een heleboel andere vragen kunt u als Utrechtse ondernemer terecht bij de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). De alliantie beantwoordt uw vraag of stuurt u door naar de juiste personen om u te helpen. Zo hielp URECA ook Jouko Huisman (Prepr) en Anca Beije (Born4Jobs) met hun specifieke ondernemersvraag.

Jouko Huisman, directeur van internetbedrijf Prepr: “Wat je vaak ziet op een website is dat alle content voor iedereen hetzelfde is. Wat je met onze software kan doen, is de content aanpassen op het individu. Stel, je bent geïnteresseerd in Zuid-Amerika en in reizen. Dan zorgt onze software ervoor dat je content aangeboden krijgt die aansluit op je interesses. Ons perspectief is uitstekend, maar we hebben investeringen nodig om te kunnen groeien. Door de coronacrisis merkten we direct dat de investeringsmarkt verstoord is.

Toen kreeg ik de tip om met het coronaloket contact op te nemen. Binnen twee dagen had ik een persoonlijk adviseur die ons op weg ging helpen met de aanpak.".

Economisch netwerk

"Het coronaloket overziet heel goed wat er speelt. Ze hebben een goed netwerk met expertise. We zijn druk bezig met ons bedrijf en dan komt deze crisis erbij. Dan is het ontzettend fijn dat je op die manier geholpen kan worden. Je merkt nu hoe goed het economisch netwerk in Utrecht georganiseerd is en dan is het ook nog eens van kwalitatief goed niveau.”, aldus Huisman.  

Ondernemersklankbord

Ook Ance Beije, eigenaar van arbeidsbemiddelingsbureau Born4Jobs, werd ondersteunt door URECA. “Ik ben negentien jaar geleden gestart met Born4Jobs, een arbeidsbemiddelingsbureau voor de media-, entertainment- en muziekbranche. Onze klanten zijn bedrijven als productiehuizen, omroepen, platenmaatschappijen en concertorganisatoren. Dan weet je ook gelijk de kern van het probleem. Alles wat zich in onze branche afspeelt is voorlopig afgezegd of uitgesteld. Dat geldt voor evenementen, concerten en festivals, maar ook voor televisieprogramma’s met publiek en sportzenders die niets meer te verslaan hebben.".

Beije: "Al vrij snel kreeg ik de tip contact op te nemen met het coronaloket. We hadden vragen over de financiering van ons bedrijf, maar ook over het management. Hoe houd ik mijn mensen gemotiveerd als ze allemaal thuis zitten met kinderen? Ik kreeg een ondernemersklankbord, een soort coach, aangewezen met wie ik gesprekken heb gevoerd. Het is heel prettig om met een medeondernemer te praten die even zonder emotie naar de zaak kan kijken en de juiste vragen aan je kan stellen. Eerst is er de paniek waarin je van alles wil gaan doen, maar op een gegeven moment komt er berusting en moet je verder. Dan is het fijn om met iemand te praten die geen persoonlijke belangen bij jouw bedrijf heeft, maar nieuwe ideeën aan kan dragen en kan helpen je gedachten op een rijtje te zetten.”.

Over de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)

Bent u ondernemer en heeft u een ondersteuningsvraag als gevolg van de coronamaatregelen? Maar komt u er zelf niet uit en bieden de bestaande regelingen onvoldoende ondersteuning? Neem dan contact met ons op!

URECA is een samenwerking tussen een veelheid aan (regionale) partners. Het gaat hierbij om aanvullende acties, in aansluiting op het landelijke en regionaal bestaande areaal aan steunmaatregelen.

In de Alliantie wordt nu samengewerkt door Rabobanken in Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Midden Nederland, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht (i.o.), gemeenten uit de regio Utrecht, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. 

Lees meer

Gert Jan Jansen op de Haar

Gert Jan Jansen is projectleider van de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)