Categorie

'URECA nam een deel van mijn zorgen weg'

Veel ondernemers hebben in deze periode vragen en onzekerheden. URECA biedt hulp in tijden van corona. Wij zijn een netwerk van Utrechtse ondernemers, gemeenten en de provincie en staan klaar voor al jouw zakelijke vragen. Al vele Utrechtse zelfstandigen gingen je voor. Zo ook Monique de Vos-Faay, van Faay Wanden en Plafonds in Vianen.

‘Aan het begin van de lockdown hoorde ik van meerdere kanten het gerucht dat aanvragen voor bouwvergunningen zouden stilvallen. Daar schrok ik erg van. Ons bedrijf maakt scheidingswanden en plafonds voor de zakelijke markt, dus dat zou ook voor ons gevolgen hebben. Toch wilde ik controleren of de geluiden wel klopten. Ik stuurde Economic Board Utrecht, waar ik vaker mee samenwerk, een mail. Ik kreeg direct reactie van URECA – de alliantie die ondernemers coronahulp biedt.’

Kort lijntje

‘URECA zette mijn vraag door naar de juiste persoon binnen gemeente Utrecht. Al snel kreeg ik een geruststellend antwoord: bouwaanvragen gaan de hele zomer door en de gemeente doet er alles aan om het werk in de bouw niet te vertragen. Het nam een deel van mijn zorgen weg. Ook al draaien wij momenteel minder omzet, we hebben het lang niet zo slecht als andere ondernemers. Het snelle lijntje met URECA was fijn.’

Ben je ondernemer en kun je URECA's hulp gebruiken? Stel hier je vraag.

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58