Categorie

URECA: steun in de rug in coronatijd

Door de coronacrisis zitten veel bedrijven in zwaar weer. Ondernemers in de regio kunnen bij de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) terecht voor hulp. Het Utrechtse bedrijf Solease klopte aan bij het adviesloket van URECA.

De jonge onderneming SoLease verhuurt zonnepanelen aan mensen die hun huis willen verduurzamen. Om de coronacrisis het hoofd te bieden, vroeg het bedrijf een Corona-Overbruggingslening (COL) aan. ‘Wij voelden begin dit jaar al ‘corona-nattigheid’. De panelen die we verhuren komen uit China waar corona begon’, licht medeoprichter Roderick van Wisselingh toe. ‘De crisis vertraagt tijdelijk onze groei, ons verdienmodel is van de lange termijn. Daarom hebben we een overbruggingslening bij de Regionale Ontwikkelings Maatschappij Regio Utrecht (ROM) aangevraagd.’

URECA helpt bij COL-aanvraag

Toen de ROM de aanvraag in eerste instantie afwees, vroeg Van Wisselingh de experts van URECA om hulp. ‘Ze hebben ons supergoed geholpen. We hebben samen de zwakke punten van onze presentatie doorgelopen. We hebben duidelijker gemaakt dat we de lening kunnen terugbetalen, omdat we uitzicht hebben op groei. We zijn er dankzij de adviezen sterker uitgekomen en hebben de lening gekregen.’ Van Wisselingh heeft het vertrouwen dat het bedrijf ondanks de coronacrisis kan doorgaan. ‘Gelukkig waren we voorbereid met voldoende voorraad zonnepanelen. Daarom kon de installatie ervan doorgaan onder de RIVM-richtlijnen. We kunnen verder bouwen aan een duurzame toekomst.’

Dit artikel verscheen eerder op de huis-aan-huispagina van de provincie Utrecht.

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58