Categorieën

URECA Webinar: Hoe kan nieuwe faillissementswet ondernemers helpen?

Dinsdag 26 mei 2020 heeft de Tweede Kamer het Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord ('WHOA') goedgekeurd. Wat betekent dit? Hoe kan dit wetsvoorstel ondernemers helpen die door de coronacrisis in nood komen? Tijdens de URECA webinar op woensdag 10 juni, van 10.00u tot 11.00u, hoor je hier alles over en kun je live vragen stellen.

Op woensdag 10 juni organiseert URECA een webinar over de WHOA. Pieter van Prooijen (Hermes Advisory) en Martin Poelman (Maes Law) zullen uitleg geven over wat de WHOA voor MKB ondernemers kan bieden. Aan de hand van een casus die toegespitst is op het MKB bedrijf zullen zij de WHOA verder toelichten. Ook het juridische kader komt aan bod. Moderatie is in handen van Monique van Dusseldorp. Tijdens de sessie is er volop mogelijkheid om jouw vragen te stellen over mogelijkheden om schulden van ondernemingen te saneren.

Een sessie voor en door de regio Utrecht.

Over de WHOA

Het doel van de WHOA is om ondernemingen die insolvent dreigen te raken te ondersteunen bij het saneren van schulden. Daarnaast is in de WHOA een aantal flankerende maatregelen opgenomen die de kans op een succesvolle herstructurering vergroten. Te denken valt aan de afkoelingsperiode en de mogelijkheid voor de onderneming om zonder ‘pauliana-risico’ zekerheden te verstrekken in ruil voor nieuw kapitaal.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier kun je jezelf inschrijven voor deze webinar. Na inschrijving ontvang je uiterlijk de ochtend van de webinar automatisch de juiste link en inloggegevens.

Graag tot dan!

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Ondernemersklankbord Midden Nederland, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

Gert Jan Jansen op de Haar

Gert Jan Jansen is projectleider van de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)