Categorie

Utrecht en Taiwan zetten eerste stap naar Soft Landing Bridge

Op vrijdag 23 oktober heeft de vierde editie van de Taiwan Business Day plaatsgevonden, dit jaar voor het eerst in Utrecht.

Onder toeziend oog van de heer Tom Chou, vertegenwoordiger van Tapei in Nederland, en de burgemeester van Utrecht, de heer Jan van Zanen, is er een intentieverklaring ondertekend door de gemeente Utrecht en een consortium van Taiwanese bedrijven. In deze intentieverklaring spreken beide partijen zich uit voor intensiveren van de samenwerking en specifiek het verkennen van de mogelijkheid om een Soft Landing Bridge te creëren, waarbij Taiwanese start-ups gemakkelijker via Utrecht de Nederlandse en Europese markt kunnen bereiken.

Overdag bezocht een kleine Taiwanese delegatie Utrecht Inc en Dutch Game Garden om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. In de namiddag verzamelden afgevaardigden van Taiwanese bedrijven in Nederland, Taiwanese studenten aan Nederlandse universiteiten en Nederlandse afgevaardigden vanuit zowel bedrijfsleven als onderwijs- en overheidsinstellingen zich in het stadskantoor. Onder voorzitterschap van dhr. Pim de Boks, Business Angels Europe, werd er concrete invulling gegeven aan de nog te creëren Soft Landing Bridge. 

Deze maand nog zal een kleine afvaardiging vanuit Utrecht, waaronder Jaap Breugem (EBU Internationalisering) Taiwan bezoeken om de gemaakte afspraken verder in te vullen en kracht bij te zetten.  Ook zijn de Taiwanese jongeren van harte uitgenodigd deel te nemen aan Campus Party dat in mei plaats zal vinden in de Jaarbeurs. 

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931