Categorie

Utrecht meeste deelauto’s per inwoner

Nadat Amsterdam jaren de koppositie innam, heeft Utrecht nu de meeste deelauto’s per inwoner, blijkt uit de nieuwe monitoring cijfers van KpVV-CROW. Landelijk is het aantal deelauto’s in Nederland met 113 procent gegroeid en de komende jaren wordt nog meer groei verwacht.

Het delen van auto’s is goed voor het milieu. Het leidt tot lager autobezit, minder autogebruik, minder uitstoot en een lagere parkeerdruk en dus minder ruimtebeslag. Tegelijkertijd kan de kleine groep die voorheen geen auto had dankzij deelauto’s toch autoritten maken. Toch is autodelen op dit moment nog een nichemarkt. Eén op de vijf Nederlanders staat er echter voor open en ook het gebruik groeit. Naar verwachting zal de groei van autodelen de komende jaren doorzetten.

Bekijk hier de hele monitor van KpVV-CROW en lees meer over bijvoorbeeld het profiel van de autodeler en verschillende manieren van autodelen. Of bekijk hier de cijfers uitgesplitst naar gemeente, vergelijking provincies etc.

Smart Grid: Rendement voor iedereen

Uit de monitoring cijfers blijkt dat SnappCar het meest is gegroeid en het grootste aanbod heeft van alle deelauto’s. SnappCar wordt ook gebruikt om de deelauto’s te verhuren binnen de Ecar4all dienst van Lomboxnet, onderdeel van EBU-initiatief Smart Grid: Rendement voor iedereen.

Binnen dit initiatief zijn de deelauto’s tevens slim geladen elektrische auto’s, de deelauto’s worden geladen door zonne-energie uit de wijk. In dit initiatief experimenteert Utrecht met lokale energienetwerken, oftewel intelligente elektriciteitsnetten in diverse woon- én bedrijfsomgevingen.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58