Thema
  • Foreign Direct Invest en handelsbevordering
Categorie

Utrecht Region op Smart Cities-missie naar Taiwan

Van 25 tot en met 29 maart 2019 bezoekt een Nederlandse delegatie van innovatieve bedrijven Taiwan voor de Smart Cities-missie. Tijdens de missie wordt een van de grootste Smart City-evenementen in Azië bezocht: de Smart City Summit en Expo in Taiwan. Klaas Verschuure, locoburgemeester van Utrecht, leidt deze missie.

Delegatieleden

De Nederlandse delegatie bestaat uit innovatieve Nederlandse bedrijven die hun export richting Taiwan en Azië willen gaan starten, of juist een extra boost willen geven. Er gaan 10 bedrijven mee, waarvan 7 uit Utrecht Region die innovatieve stedelijke oplossingen hebben ontwikkeld. Bekijk het missieboekje voor meer informatie over de deelnemende bedrijven en het programma van de missie.

Smart City Summit

Een bezoek aan de Smart City Summit is onderdeel van de missie. Meer dan 30.000 bezoekers ontmoeten elkaar tijdens dit evenement met zijn vele forums, matchmaking en netwerkevenementen.

De sleutelrol van Taiwan

Taiwan speelt een sleutelrol in de wereldwijde hightech supply chain en is dé plaats voor productie van elektronica. Door de centrale ligging in Azië, functioneert Taiwan ook als een hub voor buitenlandse bedrijven richting de grotere Aziatische markt, en dan met name het Chinese vasteland.

Taiwan is als toegangspoort naar de Aziatische markt perfect gepositioneerd voor Nederlandse bedrijven om strategische partnerschappen aan te gaan met Taiwanese techbedrijven om Smart City-producten en -diensten op de Taiwanese/Aziatische markt te brengen.

Meer weten?

In het Missieboekje Our mission to Taiwan vindt u meer informatie over het programma van de Smart Cities-missie Taiwan en de deelnemende bedrijven.

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931