Domein
Thema
  • Circulaire economie
Categorie

Utrechtse kennisinstellingen gaan duurzame verbinding aan

In de week van 6-10 oktober vindt voor de derde keer SURE plaats, hét evenement voor duurzame innovatie in de regio Utrecht. In deze week organiseren de Utrechtse kennisinstellingen in samenwerking met de Economic Board Utrecht verschillende activiteiten rondom drie thema’s: Gezond leven in een stedelijke omgeving, Circular Economy en Smart Sustainable Cities. De samenwerking in deze week past bij een bredere regionale ontwikkeling waarin kennisinstellingen en bedrijven de krachten bundelen rondom thema’s waarin Utrecht een voortrekkersrol heeft en waar kansen liggen.

De activiteiten tijdens SURE variëren van presentaties van succesvolle duurzame innovaties, dialoogsessies, een expositie in de HKU Academiegalerie tot een studentensymposium, Sustainable Experience Tour, Green Hackfest en een groot Stadsdebat in de Stationshal. SURE 2014 biedt een breed én verdiepend programma.

Enkele highlights

Boosting the circular economy @ Utrecht Science Park
Het thema groene economie is één van de speerpunten van de regio Utrecht en de Economic Board Utrecht en er zijn dan ook diverse circulaire initiatieven gestart in de regio en op het Utrecht Science Park, één van de aangewezen proeftuinen voor de regio. Welke initiatieven zijn dit en wat zijn de ervaringen met de circulaire economie in de praktijk? Een van de voorbeelden is het Poli 3.0 project van het UMC Utrecht. Irene ten Dam (domeinmanager Groen van de EBU) zal samen met Walter Vermeulen (UU) een sessie verzorgen over het EBU initiatief ‘Circulair Inkopen’.

Smart Sustainable Cities - Duurzame innovaties, de kern en het succes
Innovatie en verduurzaming van het stedelijk gebied zijn belangrijke speerpunten voor zowel Utrecht Science Park als de regio Utrecht. Om te komen tot een ‘slimme, duurzame stad’ werken overheid, bedrijfsleven en wetenschap nauw samen aan diverse projecten. Van ‘Nul-op-de-meter’ tot de campus als innovatiemotor voor duurzame ontwikkeling.

Professionals en burgers in debat in de stationshal
Tijdens het stadsdebat gaat een panel in gesprek met het ‘publiek’ op het station. Het panel bestaat uit: Jacqueline Cramer (directeur Utrecht Sustainability Institute), Carola Wijdoogen (bestuurder NS), Chris Verstegen (bestuurder ProRail), Victor Everhardt (wethouder (locoburgemeester) gemeente Utrecht),  Michel van Velde (lid  Economic Board Utrecht) en Tamara Dijs (studente Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Utrecht). Het gesprek staat onder leiding van tv-presentator, zanger  en bekend Utrechter Henk Westbroek.

Meer informatie SURE week

Voor meer informatie over SURE 2014 kunt u contact opnemen met Nicoline Meijer, manager marketing en communicatie, Utrecht Science Park, nicoline.meijer@utrechtsciencepark.nl, 06 52 133 419.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256