Categorie

Utrechtse onderneemster wint e-health LOEY award

Economic Board Utrecht feliciteert Martine Rooth, oprichter van Fysiovoorjou.nl en programmadirecteur van Physitrack Nederland, met het winnen van de LOEY starters award in de categorie e-health. De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie.

Volhardend ondernemerschap

De jury was tijdens de uitreiking erg lovend over het ondernemende karakter van Martine Rooth, die in korte tijd twee ondernemingen op de kaart heeft gezet. Met name haar volhardendheid om in een conservatieve markt vernieuwende concepten succesvol te lanceren, oogstte veel lof.

EBU en e-health

Binnen het thema Gezond verkent Economic Board Utrecht ook de mogelijkheden om technologie in te zetten op het gebied van Zorg & Medisch en Life Sciences. Het veranderende zorgbeleid vraagt om innovatieve oplossingen en aanpassingen. Met deze technologie kunnen we laagdrempelige, toegankelijke en betaalbare oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. In de regio Utrecht hebben wij een voorbeeldfunctie, met internationaal vervolg.

Fysiotherapie en e-health

Rooth: ‘Ik ben heel erg trots op de LOEY Award en ik wil dan ook graag iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Het winnen van de award voelt als een bevestiging dat ik op de goede weg ben en dat mijn visie op de gezondheidszorg breder wordt gedragen; geen wachtlijsten, maar online zorg waar en wanneer het jou uitkomt.’ In 2013 startte Martine Rooth (1988) haar eigen onderneming Fysiovoorjou.nl. Deze online fysiotherapiepraktijk, waarmee zij fysiotherapeutische consults levert op afstand, bouwde ze op eigen (financiële) kracht op en is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende onderneming met zes werknemers. Sinds 2014 is Martine ook programmadirecteur Nederland voor Physitrack. Dit online revalidatieplatform biedt Nederlandse fysiotherapeuten, en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s. Met de oefeningen in videobeelden en geschreven en gesproken tekst en monitoringtools biedt het een motiverende aanvulling op het bestaande revalidatieproces. Door de inzet van Physitrack neemt de therapietrouw van cliënten toe. Hierdoor verbetert het revalidatieproces aanzienlijk.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58