Domein
Initiatieven
Categorie

Uzelf en PAZIO bundelen krachten om ehealth te stimuleren

Uzelf gaat eHealth innovaties filteren op haalbaarheid én relevantie en zal daarmee deze innovaties screenen voor PAZIO, een ehealth platform voor burgers. Een nieuwe samenwerking in het Utrechtse voor het realiseren van zelfzorginnovaties. Beide partijen presenteerden hun voornemens tijdens de Get Connected Gezond bijeenkomst van de Economic Board Utrecht. Deze vond plaats op donderdagmiddag 17 mei 2018 in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Aanleiding samenwerking

PAZIO biedt een veilige omgeving waar mensen eenvoudig terecht kunnen voor al hun online zorg- en welzijnsdiensten. Veel eHealth initiatieven willen gebruik maken van het grote bereik van het succesvolle platform dat PAZIO biedt om zo hun doelgroep te bereiken. PAZIO heeft laten zien dat ehealth kan werken door pragmatisch en gezamenlijk met partners gegevens uit zorg maar ook sociaal domein zoals WMO gegevens te ontsluiten voor burgers. Om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van de inwoner gaat PAZIO samenwerken met Uzelf. Waarmee zijn de burgers geholpen? En welke initiatieven zijn haalbaar? Een enorme opdracht om dat goed uit te zoeken. Uzelf gaat met PAZIO samenwerken om deze zogenaamde frontoffice-activiteiten gezamenlijk uit te voeren.  

Haalbaar en relevant

Uzelf beoordeelt de initiatieven die bij PAZIO aankloppen op haalbaarheid én relevantie, met onder andere een scan en een consultgesprek. Daarnaast wil Uzelf met hulp van haar netwerk een antwoord op de volgende vragen: Welke zelfzorgbehoeften leven bij inwoners en zorgprofessionals? Wat zijn locaties waar zij daadwerkelijk met zelfzorginnovaties aan de slag kunnen? Een voor de hand liggende, maar tegelijkertijd juist unieke werkwijze.

Eigen rol voor inwoners

Uzelf helpt inwoners van de regio Utrecht meer regie te nemen op eigen gezondheid. Uzelf stimuleert de ontwikkeling van zelfzorginnovaties. Dit doet Uzelf door de ondernemer te ondersteunen, met hulp van alle kennis en kunde uit het Uzelf netwerk. PAZIO stimuleert via eHealth een actieve, participerende en centrale rol voor mensen als het gaat om hun eigen gezondheid. Daarin vinden beide partijen elkaar. Beiden helpen met eHealth zelfzorginnovaties inwoners op weg bij gezond en gebalanceerd leven. Zelfzorginnovaties die de mensen helpen meer regie te nemen als het gaat om leefstijl en gezondheid. Tot slot dragen PAZIO en Uzelf bij aan de opdracht aan de samenleving om de zorg goedkoper te maken.

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548