Categorieën

Verbinding en onzekerheid | Corona-statement

Momenteel bevinden wij ons in Nederland in een ongekende en uitzonderlijke situatie. Het zijn spannende en onzekere tijden. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland volgen wij als EBU nauwgezet de adviserende maatregelen van het RIVM m.b.t. de beperking van de verspreiding van het coronavirus.

We vinden het belangrijk dat wij ook onze collectieve verantwoordelijkheid nemen in het voorkomen van verdere verspreiding van het Corona virus.

Dat betekent dat wij als EBU alle fysieke bijeenkomsten en groepsvergaderingen annuleren. Alle EBU-medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Iedereen met enige vorm van verkoudheid of klachten die te maken hebben met de luchtwegen blijft thuis en vermijdt contact met anderen.

We zijn nog steeds allemaal gewoon bereikbaar, bijvoorbeeld via e-mail, telefonisch, whatsapp, video conferencing of middels andere digitale kanalen. U vindt alle contactgegevens op onze website.

Er is veel nieuws te brengen rondom de EBU en de initiatieven waarbij wij als EBU betrokken zijn. Dit zullen wij de komende tijd zo goed mogelijk blijven delen. Tegelijkertijd zien wij ook de enorme consequenties die deze crisis heeft en gaat hebben voor de Nederlandse (en wereldwijde) economie. Ook deze informatie volgen wij op de voet, zodat we ook als EBU kunnen bijdragen in deze informatievoorziening en waar mogelijk kunnen helpen.

Voor nu wens ik u alle goeds en sterkte de komende periode.

Henk Broeders
Voorzitter Economic Board Utrecht

Voor ondernemers: meer informatie of vragen over het Coronavirus

We verwijzen u graag door naar een aantal betrouwbare partners die op een overzichtelijke wijze nuttige informatie hebben gebundeld. Daarnaast hebben VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon.

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

KvK over Corona
De Kamer van Koophandel heeft een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus. 

RIVM
Een totaaloverzicht van het dossier Coronavirus.

Rijksoverheid
Een totaaloverzicht van het dossier Coronavirus Covid-19.
Direct naar Veelgestelde vragen over coronavirus voor werkgevers en ondernemers

ProvincieUtrecht
Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege coronavirus

Henk Broeders

Henk Broeders is voorzitter van de Economic Board Utrecht.