Categorie

Verrassende verbindingen

Nieuwe, verrassende verbindingen voor initiatieven die bijdragen aan een groene, gezonde, slimme en economisch sterke regio vormen een voortdurende zoektocht voor ons als Economic Board Utrecht (EBU). Opvallend genoeg komen daarin tot nu toe relatief weinig young professionals voor. Is dat omdat wij als EBU ze niet goed weten te vinden? Of andersom?

Waarschijnlijk een beetje van beiden en waarschijnlijk zijn er ook wel meer redenen te bedenken. En dat is super zonde, want de regio heeft deze jongerennetwerken nodig om een nieuw geluid, enthousiasme, inspiratie en vernieuwende inzichten en invalshoeken in lopende én nieuwe initiatieven te brengen. Tegelijkertijd kunnen de young professionals uit deze netwerken baat hebben bij goede contacten uit het bestaande Get Connected netwerk. Contacten die hen kunnen helpen innovatieve ideeën en initiatieven te laten groeien en op de juiste plekken te introduceren. Win-win.

En eigenlijk hoeft het ook helemaal niet moeilijk te zijn om hiermee aan de slag te gaan, zou je denken. Zo gezegd, zo gedaan.

Vanaf maart dit jaar ben ik daarom samen met twee enthousiaste jonge EBU-collega’s, Ellen en Joey, onder de titel ‘Young Economic Board Utrecht’ begonnen met een kennismakingsronde langs de jongerennetwerken die de regio rijk is. Waarbij we de intentie hebben de schakel te worden tussen bestaande jongerennetwerken en de lopende regionale (EBU-) agenda.

Naast diverse jongerennetwerken uit of actief in de regio Utrecht, hebben we contacten gelegd met Young Boards uit andere regio’s. En dan blijk je eigenlijk allemaal tegen hetzelfde aan te lopen waarom de praktijk toch weerbarstiger is dan het idee: tijd. Contact opnemen, een gesprek inplannen en met een kop koffie elkaars achtergrond en activiteiten verkennen, is helemaal niet zo moeilijk. Er een goede opvolging aan geven en het contact onderhouden, is dat wel. Een toch wel enigszins voorspelbare constatering, die ons er gelukkig niet van weerhoudt gestaag verder te gaan met onze ‘nieuwe missie’. Een kwestie van tijd vrijmaken en volhouden.

Zowel voor ons als voor onze contacten bij de jongerennetwerken gaven de gesprekken die we hebben gevoerd veel energie. Er blijken veel inhoudelijke raakvlakken te zijn, potentie en wil om samen te werken en ook duidelijke behoefte aan verbinding. Ze zijn nieuwsgierig naar wat andere jongerennetwerken ondernemen en staan absoluut open om ook samen dingen te organiseren. Maar, zo bevestigden veel van onze nieuwe contacten, het is al lastig genoeg om de jongeren binnen het eigen netwerk te verbinden en te activeren. Het is vechten om de schaarse tijd van deze young professionals, waardoor er geen ruimte is om actief contacten te leggen met andere netwerken. Precies het vacuüm waar wij als YEBU een rol in kunnen en willen spreken.

We hebben inmiddels onder andere gesproken met ICA Young Professionals (Inter Company Association), StudentsInc, JAN (Jonge Alumni Netwerk), Jong Ondernemen, VVM Jong, UtrechtInc Students, Young Twente Board, Jonge Honden en Jong Rabo. De komende zomermaanden delen Ellen, Joey en ik graag meer over deze gesprekken die we hebben gevoerd en de activiteiten van deze netwerken. Ook zullen we onze online YEBU-kanalen uitbreiden met events en nieuws van andere jongerennetwerken. En uiteraard vervolgen we onze kennismakingsronde.

Ben je lid van een jongerennetwerk actief in de regio Utrecht, of ken jij jongerennetwerken waar we zeker mee moeten spreken? Neem dan contact met ons op via yebu@economicboardutrecht.nl!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van interessante activiteiten en nieuws van de YEBU, EBU, maar ook van de andere jongerennetwerken? Meld je dan aan voor de YEBU-nieuwsbrief. 

 

Get Connected Zomercafé – Innovatief ondernemen

Donderdag 18 juli vindt het Get Connected Zomercafé ‘Innovatief ondernemen’ plaats. Graag trappen wij donderdag 18 juli met u de zomer af op deze laagdrempelige netwerkbijeenkomst, waarin het regionale klimaat voor ondernemerschap centraal staat. Van vestiging en start, tot groei en export. Een bijeenkomst mede mogelijk gemaakt door Young Economic Board Utrecht en StartupUtrecht.

Lees meer!

Karien Docter

Karien Docter is communicatieadviseur bij Economic Board Utrecht.

06-53509137 06-53509137