Categorie

Walkthrough wint The Green Hackfest 2014

Voortaan de groenste en gezondste route naar jouw bestemming afleggen? Dat kan straks met Walkthrough. Het winnende team van The Green Hackfest 2014 heeft in slechts 48 uur met een complementair team en de juiste combinatie van data een innovatieve app ontwikkeld die dit mogelijk maakt. De winnende developers proberen met hun toepassing mensen te verleiden om de meest duurzame keuzes te maken in mobiliteit. Ze maken daarbij gebruik van data die realtime om ons heen wordt verzameld.

Hackathons brengen developers, programmeurs en bedrijven bij elkaar. Dit heeft een enorme invloed op inspiratie en productiviteit. UtrechtInc, de Economic Board Utrecht en Climate-Kic hebben hun krachten gebundeld in The Green Hackfest en hebben gezorgd voor uitdagende challenges waar teams mee aan de slag gingen. Er zijn uiteindelijk veertien vernieuwende productideeën en toepassingen tot stand gekomen die bijdragen aan Green Urban Living.

Naast Walkthrough, dat de prijs voor best overall hack (€3000) in de wacht sleepte, hebben nog 6 andere teams challenges gewonnen met hun applicaties op het gebied van green urban living. Elk met een specifieke insteek en prijs. Zo werd voor de uitdaging van Lombox, een nieuwe applicatie maken voor laadpalen van elektrische auto’s, team Electree beloond met een prijs van €1000. Oneplanetcrowd schonk Givv.it €2000 omdat zij met gamification de ware essentie van crowdfunding voor duurzame projecten inzetten. De juryleden vonden het vooral mooi om te zien dat kwalitatieve technologieën in relatie gebracht werden met actuele trends en behoeften van mensen.

De partners van The Green Hackfest: EBUEbbitsKCHULTNOOneplanetcrowd en IBM zijn enthousiast en trots op de teams en de ontwikkelde apps. Stef Röell van de EBU: “Het is bijzonder hoe in zo’n korte tijd zoveel ideeën tot een werkend prototype kunnen komen. Voor de EBU is de hackathon geslaagd en we hopen dat hiermee werkelijk een aantal startups worden opgezet”.

Prijzen en winnaars

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58