Categorie

Warm welkom voor internationaal talent

Hoewel het weer een écht warm welkom niet toeliet, vond woensdag 27 april 2016 op Koningsdag het eerste Royal Welcome Event plaats van de International Talent Community Utrecht (ITCU). Internationale nieuwkomers, expats in de regio Utrecht, werden in Oudaen (Utrecht) welkom geheten door burgemeester Van Zanen. De aanwezigheid van dit internationaal talent is een essentiële voorwaarde voor de innovatiekracht en de economische ontwikkeling van de provincie Utrecht.

Het Royal Welcome Event is onderdeel van het welkomstprogramma waarin nieuwkomers welkom worden geheten door bestuurders, sporters en culturele iconen uit de Utrechtse regio. Ondanks de slechte weersvoorspellingen genoten de aanwezigen van een sfeervolle rondvaart door Utrecht. Zo’n 100 expats waren aanwezig om kennis te maken met elkaar, met Koningsdag en met de regio. Ook partners en kinderen waren mee.

International Talent Community Utrecht

De ITCU heeft als doel internationaal talent aan te trekken en te behouden voor de provincie Utrecht. “Wil je al deze talenten en hun familieleden aan de regio binden, dan moet je ze een warm welkom geven en alle faciliteiten bieden om hier op sociaal en economisch gebied zo goed mogelijk te integreren”, zegt Ron Stoop, namens Economic Board Utrecht kwartiermaker voor de International Talent Community.

Een ‘warm welkom’, meertalige digitale informatievoorziening, goede geïntegreerde services, sociale activiteiten en het creëren van een internationale community: Alle activiteiten van de ITCU zijn er op gericht om internationale medewerkers en hun partners en kinderen zich zo snel en zo goed mogelijk thuis te laten voelen in hun nieuwe omgeving. Zodat zij zich voor de volle 100% op hun werk kunnen richten, hier zo lang mogelijk willen blijven én, als een ambassadeur van Utrecht, hun goede ervaringen delen met vrienden en bekenden in het eigen land.

Lees meer over de activiteiten van de ITCU.

Fotografie: Irene VijfvinkelMeer foto's vindt u hier.

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931