Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

We Drive Solar & Renault winnen Partnerschap Award Franse KvK

Maandag 11 juni maakte de Franse Kamer van Koophandel de winnaars bekend van de zevende editie van de Trophées du Commerce France - Pays-Bas. Robin Berg van We Drive Solar mocht de Partnerschap Award in ontvangst nemen voor de samenwerking met Renault. De Trophées du Commerce worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die de handelsrelatie tussen Nederland en Frankrijk bevorderen. Een speciale prijs ging naar vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren. Zij kreeg de Personality of the Year Award vanwege de brug die zij tijdens haar bezoek aan Parijs heeft weten te slaan tussen Frankrijk en Nederland. Deze relatie heeft onder andere kunnen bijdragen aan het opstarten van de gezamenlijke noodhulp aan Sint-Maarten. De officiële uitreiking van de Awards vond plaats op 11 juni tijdens een galadiner in hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. 

Autofabrikant Renault tekende 11 maart 2016 tijdens de Economische Missie Frankrijk, in bijzijn van het Nederlandse Koningspaar, een intentie om partner te worden van het project in de Utrechtse wijk Lombok. Vehicle-to-Grid laadpalen in de Utrechtse wijk Lombok zijn destijds geplaatst waarmee de weg is ingeslagen naar een regionaal energiesysteem gekoppeld aan elektrische auto’s en zonnepanelen.

Optimaal gebruik en voldoende elektrische auto’s essentieel voor Vehicle-to-Grid

Om het project tot een succes te maken, is optimaal gebruik van elektrische auto’s en slim laden essentieel. Alleen zo kan goed gebruik worden gemaakt van opgewekte energie uit zonnepanelen. Bovendien zijn er dan altijd voldoende auto’s aanwezig om via de accu elektriciteit op te slaan en zo de vraag en aanbod op de energienetten van de netbeheerder in goede banen te leiden. Optimale benutting kan verder bereikt worden door berijders elektrische auto’s te laten delen. We Drive Solar voorziet in dit concept. Met een abonnement kun je gebruik maken van een 100% schone elektrische auto, Renault ZOE, bij je in de buurt.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256