Domein
Thema
  • Zelfmanagement
Categorie

We-health week regio Utrecht: Samen Slim en Gezond

Digitale techniek die wordt ingezet voor gezondheid (e-health) ontwikkelt zich razendsnel. Het aanbod aan e-health groeit. Maar waaruit bestaat dat aanbod? En wat kunnen we ermee? De derde week van januari 2018 kunnen inwoners van de hele regio Utrecht tijdens de landelijke e-health week deelnemen aan allerlei plaatselijke e-health activiteiten. Samen met artsen, onderzoekers, beleidsmakers, ontwerpers en ondernemers. Om te ontdekken en te ervaren wat e- health kan betekenen voor ons en voor onze gezondheid. Daarom heeft de Health Hub Utrecht deze week omgedoopt tot we-health week. Utrecht: Samen Slim Gezond.

Onder e-health verstaan we digitale ondersteuning bij gezondheid en zorg. Gezondheidsdossiers, apps, digitale consulten: we kunnen er niet meer omheen. Maar om e-health te laten werken in het leven van alledag is het nodig samen toepassingen te ontwikkelen, te ontdekken én te leren gebruiken. Vanwege het samen noemen we in Utrecht e-health we-health. De we-health week gaat dus minder over techniek en meer over ontwikkeling, gebruik, ervaring en acceptatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het leren van goede voorbeelden en ‘het doen’ bijdragen aan het ervaren van de voordelen van e-health. [bron: e-health monitor 2017, Nictiz en NIVEL]

Voordelen

De voordelen zijn divers. Techniek kan bijvoorbeeld de toegang tot de zorg vergemakkelijken: voor een online consult met je arts hoef je tenslotte de deur niet uit. Techniek kan je ook meer inzicht geven in je gezondheid doordat je zelf waarden meet zoals gewicht, bloeddruk en bloedsuiker. Voor specialisten is het mogelijk op afstand situaties te volgen van patiënten met diabetes of hartfalen (tele-monitoring). En zorgverleners kunnen – met jouw toestemming – medische gegevens delen zodat die data op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar zijn.

E-health activiteiten

In de week van 20 tot 26 januari 2018 vinden er workshops, lezingen, onderzoeken en symposia plaats in de hele regio Utrecht. Wees bijvoorbeeld welkom op dinsdag 23 januari bij de sessie Scaling Up: Van eHealth naar WeHEALTH. Ondernemers & bedrijven die met hun innovatie betekenis aan de zorgmarkt geven en het belang laten zien van ‘patient included’ innoveren krijgen het podium. Met oa Physitrack & Uzelf. Ook wordt de Utrechtse nominatie voor de Zorginnovatieprijs bekend.

Het complete aanbod staat op http://www.wehealthweek.nl/.

Over Health Hub Utrecht

Health Hub Utrecht is een nieuw innovatienetwerk tussen een groeiend aantal zorg- en welzijnsorganisaties, kennisinstellingen, gemeentes, designbureaus en zorgondernemers in de regio Utrecht. Deze Health Hub zet gezondheid en geluk van de Utrechter (patiënt, burger en consument) voorop in al haar samenwerkingsactiviteiten. Vanuit het domein gezond is de Economic Board Utrecht is aangesloten bij Health Hub Utrecht.

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548