Categorieën

Webinar 30 april: "Al uw vragen over de Corona-Overbruggingslening"

Wat  Webinar "Al uw vragen over de Corona-Overbruggingslening" 
Wanneer  Donderdag 30 april | 13.00u - 14.00u 

Op 7 april kondigde het Kabinet aan €100 miljoen uit te zullen trekken voor overbruggingskredieten voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers. Vanaf 29 april kunnen deze bedrijven een aanvraag doen voor een Corona-OverbruggingsLening (COL). Deze regeling is tot stand gekomen in intensieve samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gezamenlijke ROM’s en TechLeap.nl met ook nauwe betrokkenheid van Invest-NL.

Met de middelen die het Ministerie van Economische Zaken beschikbaar stelt zullen de ROM’s overbruggingsleningen gaan verstrekken aan innovatieve bedrijven die door de Covid19-crisis in de financiële problemen zijn gekomen. Het is nadrukkelijk bedoeld als een noodinstrument om te zorgen voor een tijdelijke overbrugging naar “break-even” of een vervolgronde. De hoogte van de leningen varieert tussen de €50.000 en €2 miljoen. Voor grotere financieringsbedragen zullen de ROM’s gaan samenwerken met InvestNL. Waar mogelijk zal er zoveel mogelijk samen worden opgetrokken met private investeerders.

Onder meer via het ondersteuningsloket van de Utrecht Region Economische Corona Alliantie komen veel vragen binnen over deze nieuwe regeling. Onder leiding van moderator Heerd Jan Hoogeveen, directeur StartupUtrecht, zal Nathal van Rijn, kwartiermaker van ROM regio Utrecht, tijdens deze webinar de tijd nemen om zoveel mogelijk van uw vragen live te beantwoorden. Een sessie voor en door de regio Utrecht.

Via het aanmeldformulier kunt u zich inschrijven voor deze webinar. Na inschrijving ontvangt u een dag voor de webinar automatisch de juiste link en inloggegevens.

Heeft u nu al concrete vragen over de regeling? Dan nodigen we u van harte uit deze vragen in het aanmeldformulier vast aan te geven, zodat wij u donderdag 30 april optimaal te woord kunnen staan.

Graag tot dan!

Klik hier om u aan te melden voor de webinar op 30 april

Over de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)

Bent u ondernemer en heeft u een ondersteuningsvraag als gevolg van de coronamaatregelen? Maar komt u er zelf niet uit en bieden de bestaande regelingen onvoldoende ondersteuning? Neem dan contact met ons op!

URECA is een samenwerking tussen een veelheid aan (regionale) partners. Het gaat hierbij om aanvullende acties, in aansluiting op het landelijke en regionaal bestaande areaal aan steunmaatregelen.

In de Alliantie wordt nu samengewerkt door Rabobanken in Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Midden Nederland, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht (i.o.), gemeenten uit de regio Utrecht, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. 

Lees meer

 

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58