Categorieën

Webinar 2e tranche Corona-Overbruggingslening

13 miljoen euro voor Utrechtse startups en scale-ups:  Hoe kom je tot een succesvolle aanvraag?

Op 2 juni was er een tweede webinar vanuit de Utrecht Region Economisch Corona Alliantie (URECA). Dit keer over de tweede tranche van de Corona Overbruggings-Lening (COL) en de rol die URECA kan spelen in het voorbereiden van een aanvraag. De webinar -boordevol tips voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers - is nu terug te kijken.

Tips vanuit de praktijk

Nathal van Rijn, inmiddels ad interim directeur van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, neemt ondernemers mee in de ervaringen van de eerste tranche van de COL. Ook aan het woord is Gert Jan Jansen op de Haar, die als projectleider URECA de afgelopen periode allerlei vragen voorbij zag komen van ondernemers en ook ondernemers heeft geholpen met het verbeteren van afgewezen aanvragen voor de COL. De webinar werd gemodereerd door Heerd Jan Hoogeveen, directeur StartupUtrecht.

Klik hier om de gehele webinar terugkijken

Tweede tranche van 150 miljoen euro; 13 miljoen voor Utrecht

Inmiddels is er landelijk 150 miljoen beschikbaar gemaakt voor de tweede tranche van de COL. Dat betekent ruim13 miljoen euro extra voor ondernemers uit regio Utrecht. Van Rijn benadrukt: “Het is geen subsidie, je hebt er geen recht op. En het is ook geen venture capital. Het lijkt nog het meest op een bancaire lening”.

Belangrijkste redenen voor afwijzing

Dat bedrijven er geen recht op hebben, maar een goede onderbouwing moeten hebben, blijkt ook uit het relatief hoge aantal afwijzingen. Van de 144 aanvragen zijn er inmiddels 42 toegezegd en 71 afgewezen. Daarnaast konden enkele aanvragen worden doorgestuurd en is er nog een deel in behandeling.

De belangrijkste redenen voor afwijzing, die u natuurlijk wilt voorkomen, vindt u hier terug.

Verbetertips aanvragen

Alle indieners van afgewezen aanvragen krijgen een onderbouwing voor die afwijzing. Ook worden ze doorverwezen naar URECA om de aanvraag te verbeteren. In enkele gevallen heeft dat geleid tot honorering. URECA is een klankbord voor ondernemers en is er voor alle corona gerelateerde vragen van ondernemers uit de regio Utrecht. “Elke vraag is relevant”, geeft Jansen op de Haar aan. U kunt als ondernemer dus ook sparren met URECA voordat u een aanvraag indient.

De tips in de webinar komen voort uit ervaringen met de eerste tranche van de COL.

Concrete tips voor een goede aanvraag van Gert Jan Jansen op de Haar bekijk u hier.

Vragen van mede-ondernemers

Onder leiding van Heerd Jan Hoogeveen, directeur van StartupUtrecht, komen verschillende vragen van ondernemers aan bod in de webinar.

Bekijk ze hier.

Het levert iets op

De drie sprekers concluderen: “Het is behoorlijk wat werk, maar het gaat om veel geld en het scherpt je aan, waar je ook veel aan hebt voor de toekomst”.

Indienen of hebt u vragen of wilt u sparren?

Indienen voor de Corona Overbruggings-Lening (COL) kan via: https://www.techleap.nl/content/bridgefinancing-portal/

Hebt u nog vragen over de COL? Neem contact op met URECA!

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

Gert Jan Jansen op de Haar

Gert Jan Jansen is projectleider van de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)